En øvelse i taksering af IP-telefoni

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. august 2002.


Danske Digiquant fortæller, at afregning af IP-telefoni ofte sker helt ækvivalent til fastnet-telefoni, men det er der ingen teknisk grund til.

IMS (Internet Management System) fra Digiquant er et afregnings og styringsværktøj til IP-telefoni. Systemet er beregnet til internetleverandører, og er i stand til at håndtere ydelser og afregning af disse til forskellige parter.
Der kan håndteres gratis ydelser, ydelser efter datavolumen overført og ydelser efter tid. Den sidste afregningsform er den traditionelle afregning for fastnet-telefoni, men det, er der ingen årsag til, at det skal være.
Product Marketing Manager i Digiquant, Rasmus Holst, siger:
- Alle forstår tidsbaseret afregning, men der er ingen teknisk årsag til, at man ikke kan blande tidsbaseret- og volumenafregning. Man kan sagtens have taletidskort med forskellig takst for data- og tale-trafik.
Gateway er indgangen
Digiquants IMS-system er forbundet til en gateway, som giver mulighed for at vælge ydelser. Gatewayen kan styres via IMS-systemet, der er en applikation som kører enten under Sun Solaris eller HP's HP-UX. Den anvendte database er
Oracle.
- Der er meget stor volumen i afregning af forudbetalte telefonkort, og typisk er det en lille leverandør, der køber to
VoIP-gateways, og lader afregningen ske via en ASP, som kører IMS. Det er opsætningen bag mange af dem, der tilbyder billige telefonsamtaler til udlandet, siger Rasmus Holst.
Han fortæller videre, at den udvikling blev sat i gang af asiater og mexicanere i USA, der havde et behov for billige telefonsamtaler. Afregningen for denne type af ydelser er typisk tidsbaseret med en tolerance på et til tre sekunder.
- Set i den store sammenhæng er denne nøjagtighed ikke et problem, da afregningen kan svinger til den ene eller anden side. Fordelt over tilstrækkeligt mange samtaler forsvinder differencerne, siger Rasmus Holst.
Sats på 3G
Men fremtiden for Digiquant rummer en satsning på afregning af 3G mobilnetværk, hvor der kan foregå en blanding af data- og stemmetrafik.
- Her er der nemlig mulighed for at konstruere hybride betalingsmodeller, hvor der optræder et miks af tidsbaseret og volumenbaseret afregning. Dertil er det muligt at styre ydelser baseret på denne afregning. Det kunne for eksempel være, at man fik gratis MMS-beskeder, hvis man svarede på et spørgeskema for et WAP-site, siger Rasmus Holst.

Billedtekst:
Modellen for Digiquants IP-taksering er opbygget omkring en gateway, der styres af et IMS-takseringssystem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere