Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. august 2002.


14 tronstole på online-auktion
Memphis, Tennessee: 14 nye bagdele kan snart plante sig i glamourøst plasticbetræk, som "med sikkerhed" har dannet underlag for samme legemsdel på The King of Rock'n'Roll himself - Elvis Presley.
I anledning af 25 års-dagen for kongens død har man hentet 15 bedagede sæder ud fra gemmerne i Elvis' yndlingsbiograf Memphian Theatre - i dag kendt som Playhouse on the Square, skriver Nando
Times.
Det er ifølge den tidligere ejer af biografen ganske vist, at Elvis altid sad på forreste række i biografen (for at undgå at folk vendte sig om for at kigge på ham - og ikke filmen - under forestillingerne), og at han derfor med sikkerhed har siddet i hver eneste af de 15 stole.
En af stolene beholder biografen selv som souvenir, mens de øvrige 14 indtil i lørdags var til salg for højestbydende på eBay.
Startprisen var 500 dollars - 3.800 kroner.

Beckham, Kylie, Simpsons - og Apple!
London: Et britisk markedsanalysefirma, NFO Worldgroup, har begået en "in"-
liste over navne og mærkevarer, baseret på rundspørge blandt 292 unge mellem 18 og 30 år.
David og Victoria Beckham og The Simpsons figurerer ikke overraskende i toppen af listen over de mest cool begreber blandt de unge. Mere pudsigt er det derimod, at også computerproducenten Apple mænger sig her.
Inden for kategorien "design" alene er Apple tilmed absolut topscorer, fulgt af varemærker som VW, B&O og Mercedes-Benz.
For ligesom at sætte trumf på Apples gennemslagskraft fremgår det andetsteds, nemlig i en ny bog med titlen "The Total Tatoo Book", at Apple-logoet tangerer "Mor" og "Harley-Davidson" som mest yndede motiver for tatoveringer.
Ifølge forfatteren, Amy Krakow, er der endnu ikke set tatoveringer med Microsofts logo.

Foto:
Manipuleret foto

Hård kurs mod SMS-mobning
London: Fra det nye skoleårs start, i september, vil der ikke blive lagt fingre imellem, hvis britiske skolelærere griber deres elever i at mobbe eller true pr. mobiltelefon.
Med mobiltelefonerne - og ikke med mindst SMS'erne - har børn og unge fået et umiddelbart redskab til at chikanere kammeraterne, og det har gjort mobning til et stærkt stigende problem på skolerne, skriver nyhedsbureauet AP.
Fra nu af skal den stå på bortvisning i første hug, hvis en elev afsløres i at mobil-mobbe, anbefaler det britiske undervisningsministerium i en ny folder. Samtidig rådes eventuelle ofre til altid at gemme bevismateriale i form af modtagede SMS'er eller telefonbeskeder, ligesom de gratis vil kunne få et nyt telefonnummer hos deres mobil-udbyder.
En undersøgelse har for nylig vist, at 25 procent af Storbritanniens unge har modtaget trusler på deres pc eller mobil, og at 16 procent har været udsat for SMS-mobning.

Hvem ejer Evan Browns hjerne?
Plano, Texas: Det gør franske Alcatel - og ikke Evan Brown, lyder afgørelsen fra en dommer i Texas. Alcatel overtog i 1998 Browns daværende arbejdsgiver, amerikanske DSC Communications.
Ifølge det britiske online-organ The Register havde Evan Brown siden 1975 puslet med en idÈ om at konvertere en forældet computerkode, så den kunne genbruges på nye systemer. Han kom for skade at omtale sine tanker for arbejdgsiveren, og det skulle han aldrig have gjort. DSC krævede nemlig prompte, at han afslørede detaljer i sin idÈ, hvilket Brown nægtede - hvorefter han blev fyret.
Men hermed var lidelserne ikke til ende for Evan Brown: DSC hev ham i retten for at få tilkendt ophavsret til hans tanker. Og i dag, seks år senere, har domstolen så givet virksomheden medhold samt dømt Brown til at udrede sagsomkostninger for 2,5 millioner kroner.
Bandbullerne mod retssystemet i Texas står nu i kø for at komme til på Evan Browns hjemmeside (unixguru.com), hvoraf det også fremgår, at han vil anke afgørelsen for at få sine små grå tilbage.
Hvad kan man lære af den historie?, spørger The Register.
Jo - har man en god idÈ, bør man holde den for sig selv. Eller allerbedst: Undlad at tænke tanker overhovedet!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere