Nu er det familiens tur

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. august 2002.


Han har arbejdet hårdt i IT-branchen i 20 år. Han har startet IT-firmaer herhjemme og i udlandet, og taget en MBA i Schweiz. Nu har han sat karrieren på standby og rettet kursen ind på et års orlov med hele familien i en 45 fods
sejlbåd på havet omkring Australien.

Hvorfor er der ikke flere, der gør som Ulrik Jørring? Den tanke melder sig uværgeligt, når man hører den sympatiske 40-årige administrerende direktør for IT-servicevirksomheden Steria fortælle om sine planer for det kommende år.
Der er ikke sat nye mål for optimering af bundlinien. Der står ikke nye krav om øget effektivitet i hverdagen på hans liste over ting at gøre. Det næste år er hans tid alene tilegnet hans kone og børn og de store udfordringer, der helt sikkert vil møde familien, når de stævner ud ombord på deres nyindkøbte 45 fods sejlbåd fra byen Cairns på den australske østkyst.
Den eventyrlige rejse er en tanke, Ulrik Jørring og hans kone Nina, som er læge, har leget med i årevis. Sidste år besluttede de så, at det skulle være nu. De har brugt vinteren på at tage duelighedsbeviser, yachtskipperprøver og radiocertifikater. Turen vil bringe dem ned langs Australiens østkyst, hvor de vil holde jul i Sydney hos hans kones søster. New Zealand skal udforskes, ligesom Fiji-øerne og den stort set uberørte øgruppe Vanuatu er plottet ind på IT-direktørens søkort.
- Vi har da sejlet lidt gennem årene, men slet ikke så meget, som vi kommer til nu. Vi har lyst til, at der sker noget og vi vil gerne opleve nye ting, og få et bredere perspektiv på tilværelsen. Der skal være fremdrift og udvikling, og det tror jeg, vi kan realisere på sådan en tur. Jeg er ikke utilfreds med mit job eller virksomheden her, men det skal være nu, hvis det skal passe med drengenes skolegang. Lige pludselig er de jo blevet store, og så er det ikke sikkert, at de gider tage af sted i et helt år med deres forældre væk fra venner og skole.
Et år på sidelinien
Ulrik Jørring har et tvillingepar på 12 og en enkelt på 14, alle drenge. De er vanvittigt spændte, siger faderen. Og man tror ham.
En ting er at arrangere nabo-vanding af potteplanter og tømning af postkassen i de 14 dage, turen går til Kreta eller Tenerife. Noget helt andet er at forlade sit hjem i et år. Familiens hus i Rungsted skal lejes ud til en anden familie, og bilen skal klodses op.
- Vi har prøvet lidt af det før. Vi boede tre måneder i Californien, da jeg var ovre og etablere en afdeling af Catalog i 1997. Vi har også boet et år i Schweiz, da jeg tog min MBA hos IMD. Det er selvfølgelig besværligt at flytte, men det gode er, at man får ryddet op. Jeg glæder mig også til at vende ryggen til det hele i en periode. Det bliver spændende at se, hvordan tingene i IT-branchen har udviklet sig på et år, siger Ulrik Jørring.
Han har dog ikke tænkt sig at isolere sig fuldstændigt på en tropeø. Alle familiemedlemmerne har deres e-mail-adresser, som skal tjekkes regelmæssigt, så far tager sin bærbare computer med.
- Jeg vil være for nysgerrig til ikke at følge med i, hvad der sker. Jeg tror, det vil se lysere ud, når jeg kommer tilbage. Der er mange ideer, som man efter dotcom-boblen brast, bare afskrev som hype og varm luft. Jeg tror, der vil komme et mere nuanceret syn på tingene, og at vi vil opdage, at nogle af dotcom-tidens ideer faktisk kan bruges, siger han.
Og så tror han, at det kommende år, med endnu større tydelighed end tilfældet er i dag, vil vise, at Danmark er meget integreret i det internationale investeringsmiljø.
Ingen dårlig samvittighed
Men indtil da vil Ulrik Jørrings eget miljø være helt og aldeles præget af familien samlet på en båd, ankret op ved en paradisisk strand, mens drengene bader og far og mor spiller på deres medbragte guitarer.
- På sådan en tur sætter man sig nogle mål, nogle milepæle. Så gør man sig sine forberedelser, og så eksekverer man dem. På den måde ligner det forretningslivet. Men den faktor af uforudsigelighed, som i erhvervslivet er knap så spændende, er netop det, der gør vores rejse interessant. Vi er godt forberedt, og vi er ikke bange for hajer, selv om vi starter turen med at sejle ned langs Great Barrier Reef. De har nogle giftige vandmænd, man skal være mere bange for, fortæller manden, som afviser, at hans naturlige rolle ombord på båden er skipper. Den, der bedst kan løse opgaven, gør det.
- Det skal ikke være sådan, som man tit ser, når man sejler rundt, at det er manden, der står ved roret med en pilsner, mens konen bakser rundt med storsejlet på fordækket.
Han afviser også, at det er dårlig samvittighed over, at have brugt meget tid på at arbejde, mens børnene var små, der driver ham til at tage dem ud af skolen i et år, og være forælder i overhalingsbanen.
- Jeg ser det her som en chance. Jeg har ikke dårlig samvittighed. Det er et familieprojekt. Det er også nu, drengene begynder at filosofere dybere over tilværelsen, og så jeg vil gerne være der.
Familien Jørring tog afsted den 7. august, og Computerworld ønsker dem god vind.

Boks:
Altid noget med IT
Ulrik Jørring var medstifter af PBU Software, det senere børsnoterede Maconomy. Han var også med til at starte Catalog International. I 1999 sagde han foreløbigt farvel til iværksættermiljøet og lod sig ansætte hos IT-servicevirksomheden Steria, som han blev administrerende direktør for i 2000. Han 40 år, uddannet civilingeniør med Ph.d. i Computer Science og har en MBA fra IMD. I Schweiz. Næste år ved denne tid vender han tilbage fra et års eventyrlig familieorlov, og er klar til nye, erhvervsmæssige udfordringer. Hvad skal han lave? Det ved han ikke, men det bliver noget med IT, siger han.

Billedtekst:
Familien Jørring på havnen i Rungsted. Forude venter et års sejllads i havet omkring Australien. Fra venstre er det David, Ulrik, Nina, Christian og Adam.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere