Den venlige mand med kometkarrieren

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. august 2002.


40 år er ingen alder! I Jens Mobergs tilfælde kan udsagnet ikke passe bedre. Han har haft turbo på karrieren, siden han for 17 år siden startede hos IBM. Nu fylder han 40, og har fået ansvar for Microsofts salg i hele verden på nær Asien og det amerikanske kontinent.

Portræt: Da Jesper Balser, Navision-grundlægger og nyslået milliardær i Microsoft-aktier, fyldte 40 i foråret, bemærkede en af gæsterne ved hans fødselsdagsreception, at det burde have været en 60-års fødselsdag, når man ser, hvor meget han har nået. Det samme kan man sige om Jens Winther Moberg:
Han er stilet direkte mod toppen gennem hele sin karriere, og han har i dag ansvar for flere penge og medarbejdere, end de fleste topledere nogensinde kommer til opleve, selv når de er fyldt 60.
Egentlig er det slet ikke så mærkeligt, at Kirsten og Knud Mobergs søn skulle drive det vidt. Måske er det bare fordi, at han er dansker, vi lader os benove over, at Jens Moberg refererer til lederen af alle tiders største softwarevirksomhed, Steve Ballmer, og at han kender Bill Gates, et af IT-branchens og såmænd også det øvrige erhvervslivs største ikoner.
Moberg beskriver sig selv som et konkurrencemenneske, der bliver nødt til at udnytte sit potentiale for at være tilfreds:
- Det ville være hyggeligt at være færdig med jobbet ved 14-tiden, men jeg ville ikke blive en bedre far af det, for jeg ville ikke trives, siger han.
Det med at være far for sine to sønner er ikke en opgave, der er nedprioriteret i vicepræsidentens liv. Når man spørger Moberg om, hvad der betyder mest, er svaret entydigt familien. Selvom hans job er indlysende tidskrævende, arbejder han ikke om aftenen. Han kører ofte børnene i skole om morgenen og henter dem om eftermiddagen.
Forretningsorienteret humanist
Jens Moberg er blevet kaldt en forretningsorienteret humanist. Eller en humanistisk forretningsmand. Når man spørger sig for, er der, uanset hvad han egentlig er, påfaldende enighed om, at manden er en gennemsympatisk fyr.
- Man kan vel ikke være venner med alle, heller ikke som leder. Men jeg bestræber mig på at behandle alle, jeg møder, med respekt. Sådan vil jeg også selv behandles. Man kan ikke altid blive enige med folk, men så må man i det mindste blive enige om at være uenige. Jeg vil gerne forstå folk, inden jeg forventer, at de skal forstå mig, siger han.

Boks:
Blå bog
Jens Moberg har en HD-uddannelse. Efter endt værnepligt som sergent i livgarden blev han trainee hos A. P. Møller fra 1983-85.
Han var den første medarbejder hos rederi-giganten, som blev udstyret med en pc. Fra
A. P. Møller gik turen til IBM, inden han i 1995 kom til Microsoft. Jens Moberg var tre år i Stockholm, blandt andet som Nordisk marketingdirektør, inden han i 1998 tiltrådte som administrerende direktør for Microsoft Danmark. Han er netop udnævnt til Vice President for Microsoft EMEA, med ansvar for Europa, Mellemøsten og Asien.
Jens Moberg bor i Lyngby med sin hustru og to drenge. Han fyldte 40 år 1. august.
Der er reception torsdag den 15. august i atriumgården ved Microsoft's nye lokaler på Tuborg Boulevard 12 fra kl. 15.30.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere