Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. august 2002.


Hvad er et liv uden Big Brother?
London: Ja, det er åbenbart ikke meget værd for en flok englændere, som i den grad er ramt af mangelsymptomer, efter at reality-showet også stoppede på den anden side af Kanalen, skriver Ananova.
Yahoo, som drev det oprindelige websted for tv-serien, har derfor taget konsekvensen og genåbnet www.yahoo.co.uk/bigbrother til glæde for de abstinens-plagede, som især finder terapeutisk lindring i de dertil indrettede chat-rum, hvor de kan fortsætte med at diskutere showet og dets medvirkende i det uendelige.

Står til straf for mislykket baby-salg
Melbourne, Australien: Selv om salget aldrig blev gennemført, risikerer en fattig kvinde i Melbourne som minimum en betinget fængselsstraf for at have forsøgt at sælge sin dengang ufødte baby på internettet, fremgår det af norske Nettavisen.
Et amerikansk ægtepar indvilgede ellers i at betale de cirka 40.000 kroner, kvinden forlangte, og de stod nærmest med det ene ben ude af landet på vej til Australien for at hente deres "indkøb", da den 39-årige umiddelbart efter fødslen fortrød. Hun vidste ikke, at det var ulovligt at sælge sit afkom på den måde, forklarede hun i retten, men følte sig tvunget til fremgangsmåden af sin håbløse, økonomiske situation.

Dekaner i hacker-tvist
New Haven, Connecticut: Medarbejdere på Yale University har meldt "konkurrenten" Princeton University til USA's forbundspoliti FBI.
Yale påstår, at Princeton har hacket sig ind på en Yale-hjemmeside, beregnet for ansøgere til studiepladser. Yale har registreret 18 uautoriserede log-ins, der alle kan føres direkte tilbage til computere på Princeton - herunder adskillige pc'er på det kontor, der tager sig af optagelse af studerende.
- Vi ville bare checke deres IT-sikkerhed, lød forklaringen fra Princeton-
dekan Stephen LeMenager.
Og sikkerheden lod åbenbart noget tilbage at ønske, for LeMenager og hans stab fik umiddelbar adgang til personlige oplysninger om studie-aspiranter ved blot at taste navn og personnummer på en række ansøgere, som havde søgt ind på begge universiteter. Uanset motiv fastholder Yale, at Princeton har krænket privatlivets fred for ansøgerne i et omfang, der gør handlingen til en politisag. Princeton har derfor set sig nødsaget til at suspendere bemeldte Stephen
LeMenager, mens FBI's efterforsker sagen.

Billedtekst:
"Blot et sikkerhedscheck!", lyder konkurrentens begrundelse for at have hacket sig ind
bag Yale Universitys massive murværk.

Dynamik down under bæltestedet
Melbourne: Sex er drift for andet end forplantning, der er nemlig også penge i skidtet!
Karakteristisk for disse tider er, at den business, som førhen hovedsageligt blev drevet i og af en underverden, nu bliver mere og mere synlig og stueren. Der snakkes om, at sex og porno skal gå i front og være normskabende for internetbetaling, og nede under, i Australien, som ser relativt liberalt på prostitution og deslige, skal samme "branche" nu have æren for at bringe hele det skrantende investeringsmarked tilbage på ret køl:
Køb aktier i verdens første børsnoterede bordel!, lyder opfordringen.
Det er Australiens største "lysthus", Daily Planet, som træder ud i lyset med et nyt forretningskoncept, skriver nyhedsbureauet Reuters. Et fænomenalt tilbud til deprimerede og profit-underernærede investorer!
Til hælp for de (investerings-)lystne, som måtte have svært ved at gennemskue markedsværdien af et bordel, foretager en af etablissementets direktører, Andrew Harris, følgende sammenligning: Helt som at sætte penge i et femstjernet luksus-
hotel med alle tænkelige faciliteter, og hvor samtlige indtægter stammer fra værelses-udlejning, men med en ekstremt høj udlejningsfrekvens og til priser på cirka 500 kroner pr. gæst - i timen!

Lighus og narkolager
San Francisco: Kakerlakker, edderkopper, skruetrækkere, knibtænger, døde og levende mus i forskellige aldre, hashlagre og kontanter! Med andre ord: Hyppigt forekommende indhold i personlige computere med ringe sans for personlig hygiejne. I sandhedens tjeneste skal det siges, at rundspørgen blandt 1.300 computer-reparatører er foretaget og finansieret af et firma, der sælger spraydåser til pc-rens - Dust-Off - så man kan godt få øje på deres motiv for at udpensle computerens indre som det rene(!) skrækscenarie. Men tro det eller lad være, så skulle dårlig computer-hygiejne ifølge undersøgelsen være skyld i 72 procent af alle cpu-nedbrud, 70 procent af alle tastatur-fejl og 85 procent fejlene i printere og mus.

Billedtekst:
Så bare vent til I ser den indvendig!

For gammel til ny teknologi
London: Det ville være en underdrivelse at påstå, at det er første gang, en computer må inkassere dumpekarakter i den store tabel. Men om ikke andet kan de gentagne episoder da give anledning til nogle billige grin.
Som nu hos den 103-årige britiske pensionist Joseph Dickinson, der ifølge Reuters blev indkaldt til en rutinemæssig synsprøve på et hospital i Sunderland og blev bedt om at medbringe far og mor.
- Han morede sig vist bravt over at skulle ringe til os og fortælle, hvorfor hans far og mor ikke kunne komme med, siger en rødøret talsmand for hospitalet.
Som i utallige lignende tilfælde havde hospitals-computeren kun læst de to sidste cifre i mandens alder og derfor forvekslet ham med en tre-årig.

Arkivfoto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere