WorldCom sendt til tælling

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. juli 2002.


Ledelsen hos telegiganten WorldCom har indgået konkursbegæring og er gået i betalingsstandsning under Chapter 11. Foreløbig får betalingsstandsningen ingen konsekvenser for selskabets danske division.

- Betalingsstandsningen har ingen indflydelse på den danske eller andre af de europæiske operationer. Vi kører videre som før, og der er ingen ændringer for kunder eller ansatte.
Sådan siger RenÈ Buch, administrerende direktør for WorldCom i Danmark, efter moderselskabets konkursbegæring under kapitel 11 i den amerikanske konkurslov, der blev en realitet sent søndag. Konkursbegæringen under kapitel 11 betyder, at der reelt er tale om en betalingsstandsning, hvor selskabet søger beskyttelse fra kreditorerne, mens et forsøg på rekonstruktion går i gang. Driften af WorldComs aktiviteter fortsætter derfor, og selskabets 80.000 ansatte bevarer indtil videre deres job.

Sort 2002
Det har været et brutalt år for WorldCom. Med stifteren Bernie Ebbers ved roret markerede WordCom sig op gennem 1990'erne med en aggressiv opkøbsstrategi, der blandt andet sikrede dem selskaber som MCI og Uunet på hænderne.
De mange opkøb har betydet, at WorldCom internationalt har 20 millioner kunder og anses for at sidde på omkring 50 procent af al internettrafik i verden. Men Ebbers shop-amok-strategi betød også, at selskabet hurtigt fik opbygget en enorm gæld, der ved årsskiftet lød på 30 milliarder dollars.

Uorden i regnskabet
I april 2002 gik Ebbers af som CEO, efter der var blevet sået tvivl om en række personlige lån i virksomheden. Ny leder af WorldCom blev John Sidgmore, der siden sin tiltrædelse har arbejdet for en rekonstruktion af selskabet og den skrantende økonomi blandt andet ved planlagte fyringer og frasalg af ikke-centrale virksomheder. Sidgmores rekonstruktion af WorldCom fik dog det endelige dødsstød i juni, da det kom frem, at der var alvorlig uorden i regnskabet.
Den nu fyrede finanschef (CFO), Scott Sullivan, havde pustet regnskabstallene op ved at bogføre en post på 3,9 milliarder dollars som investeringer. Pengene var reelt blevet brugt til vedligeholdelse af WorldComs aktiver. Afsløringen har sendt chockbølger gennem verdens aktiemarkeder, der i forvejen kæmpede med dalende investortillid efter forårets Enron-skandale.
På en pressekonference mandag meddelte John Sidgmore, at WorldComs betalingsstandsning forventes at vare indtil første kvartal 2003.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere