All Your Compiter Belong To Us!

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. juni 2002.


Det kræver engelskkundskaber ud over det sædvanlige, når japanske softwareudviklere skriver fejlmeddelelser.

De sidste par ugers massive tv-dækning fra VM i fodbold i Japan og Korea har egentlig dokumenteret, hvad vi vidste i forvejen: Sydøstasiaterne har ikke engelsk som deres første fremmedsprog. Det fandt vi ud af allerede for et par år siden, da udsagnet All Your Bases Are Belong To Us begyndte at dukke op i alle mulige og umulige sammenhænge. Nettet svømmede over med fotografier, som folk med computere og masser af tid, havde brugt timer på at fremstille. All Your Bases stod på alt fra syltetøjsglas til butiks- og vejskilte, over fortunecookies, busser og flyvemaskiner til bibeltekster, såmænd.
Det var den ubehjælpsomme oversættelse fra japansk til engelsk af Sega-videospillet Zero Wing, der satte AYBABTU-fænomenet i gang, og selvom det er menneskeligt at fejle, har IT-folk rundt omkring på planeten ikke kendt til nåde eller tidsspilde, da de satte en sand kultdyrkelse af den famøse oversættelse i gang på nettet. Den japanske virksomhed Toshiba er nu hoppet med på bølgen, og vores læser Bjørn Graabek blev således præsenteret for denne dialogboks, da han kom til at skubbe til knappen på sin Toshiba-laptops dockingstation:
Docker was done Undock forcibly. When a computer uses it succesively as it is, there is the fear that movement becomes unstable. Please Restart Compiter.><- Det minder om All Your Bases Belong To Us, skriver Bjarne Graabek. Han har sendt sit bidrag fra
IT-verdenens overdrev til bagsiden@computerworld.dk. Det er du også velkommen til.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist - ServiceNow (Thirdera)

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Serverdrift-specialist til Team Planning Tools
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere