Det nye HP klipper serverflokken til

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. juni 2002.


Serverstrategien for det nye HP er nu klar. HP's gamle serverkunder må klø sig i nakken, mens Compaqs kunder kan ånde lettet op. Og HP benytter fusionen til at rydde op i strategierne, så nu er der små kovendinger på vej i forholdet til Linux, Novell, 64 bit og serverenheder.

Trofaste HP-kunder, der har baseret deres IT-systemer på HP's større NetServer-serie og HP's mindre lagringssystemer, kan begynde at overveje strategien. Melding fra det nye HP er, at det er de større Compaq Proliant-servere, der fortsætter og så de helt små HP-servere.
- Vi ønskede at tage en hurtig beslutning for at fjerne usikkerhed hos kunderne og satse på de produkter, hvor der var unikke markedsmuligheder. Men vi fortsætter naturligvis med support og service på de server-produkter, der ikke forbliver aktive produkter, siger Vice President Brad Anderson fra HP's Mainstream Server Segment Industry Standard Servers.
Kunder i klemme
Erfaringerne fra tidligere fusioner viser, at de kunder, der sidder med de "forkerte" produkter, ofte har problemer.
Da Digital blev overtaget af Compaq i 1998, blev hele Digitals serie af Intel-baserede servere lagt på is. Det betød, at der ikke skete certificering af ny software eller hardware, at driver-udviklingen blev stoppet, og at der ikke blev tilbudt nye opgraderinger.
Brad Anderson siger:
- Naturligvis vil der være HP-kunder, som nu er kommet i en ny situation, men dem vil vi hjælpe så godt som muligt. Vi er helt opmærksomme på problemet.
Nye strategier
Han fortæller videre, at det nye HP har benyttet muligheden for at starte på en frisk.
- Vi har kigget på de forskellige server-teknologier og prøvet at gøre det med friske øjne. For ser man kritisk på flere af teknologierne, mener vi, at de måske trænger til mere modning eller nytænkning. Det er for eksempel server-enheder, Infiniband-busteknologien og 64 bit-teknologier, siger han.
Brad Anderson mener, at de dedikerede serverenheder, som firewalls, cache-servere og post-servere med flere ikke har nogen fremtid. Dette begrunder han med, at de ikke er fleksible nok.
- Vi tror på, at man tager en almindelige server (kald det en grå-box server) og hælder den relevante server-enheds-software i den. Dermed får alle server-enheder samme hardware-grundlag i en virksomhed, og det er let at konvertere for eksempel en post-server til en cache-server.
Han mener, at Infiniband er for dyr en løsning, og at IP-baserede højhastighedsløsninger til sammenkobling af server-enheder vil være den dominerende teknologi om få år.
Omkring 64 bit siger Brad Anderson:
- I første omgang tror vi, at Itanium-systemerne vil erstatte de eksisterende RISC-systemer.
Og vi tror simpelthen ikke, at den eksisterende 32 bit-teknologi vil være truet i den nærmeste fremtid. Der er nemlig endnu ikke dukket 64 bit-applikationer op, som gør, at kunder med 32 bit-serverteknologi automatisk vil overveje et skift til 64 bit-teknologi. Databaser ja, men det er jo netop RISC-systemer i dag.
Mere fokus på Novell
På softwarefronten bliver det Compaqs Inside Manager til serverstyring, som fortsætter. HP's TopTools vil fortsat understøttes, men kunderne opmuntres til at skifte til Inside Manager i det omfang, det er muligt.
I forbindelse med al overordnet og strategisk IT-styring vil HP OpenView blive standarden, og de systemadministrations-systemer, som Compaq tilbyder, vil hurtigst muligt blive integreret ind i OpenView.
Ud over et fokus på Linux, rummer software-stategien også mere Novell-software. Brad Andeson siger:
- Vi har omkring 1,5 millioner Novell-installationer. Det er trofaste kunder, som genererer en omsætning på mere end en milliard dollars om året.
Og Novell er virkelig ved at komme tilbage på markedet rent teknologisk, så vi støtter aktivt Novell, som en del af vores totale server-strategi.
RISC-blades på vej
Omkring serverblades (små rackmonterede serverenheder) mener Brad Anderson, at markedet bliver delt.
- De helt tynde serverblades vil blive brugt i tele- og i internetindustrien. De lidt tykkere blades vil blive brugt til opgaver, hvor det drejer sig om enten at spare plads, eller til applikationer i klyngesystemer. Vi tror på fire-cpu serverblades som en klyngeserver, siger han. Han fortæller videre, at der vil komme PA-RISC baserede bladeservere med HP's Unix-variant.
Strategien for llagringssystemer vil i den lave ende være baseret på Compaqs løsninger, mens HP's hidtidige udbud vil leve videre i den tunge ende.

Billedtekst:
Brad Anderson kommer fra Compaq og skal styre det nye HPs strategi for Intel-servere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere