Ud af det blå

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 10. juni 2002.


IT-millionæren Thomas Olsen ville på jordomrejse, men løb ind i Preben Elkjær og købte 1. divisions-klubben B93.

Det kom som en overraskende beslutning for medarbejdere og forretningsforbindelser, da medstifteren af Bluecom, Thomas Olsen, lige før jul 2001 sagde farvel til sit livsværk for at tage et år på jordomrejse.
Dannelsesrejsen blev dog kort. Efter 14 dage på Mauritius med en mobiltelefon i hånden, vendte 32-årige Thomas Olsen tilbage til forretningslivet som ny medejer af den københavnske 1. divisions fodboldklub, B93.
- Jeg havde egentlig besluttet mig for at trække stikket ud og tage på den obligatoriske rejse rundt i verden. Nu har jeg arbejdet fuld tid, siden jeg blev student, og jeg har aldrig været væk mere end tre uger i træk. Samtidig havde jeg brug for at opleve nogle nye værdier efter ti år ved roret i Bluecom, siger Thomas Olsen.
Kæreste ikke begejstret
Men sådan skulle det ikke gå. Preben Elkjær kom i vejen og fik Thomas Olsen, der altid har været bidt af en gal fodbold, med på idÈen om at eje og drive en fodboldklub.
- Det tog mig faktisk kun to dage at glemme alle beslutninger om Bluecom.
Jeg havde brug for at komme videre, og det er jeg kommet med B93. Selvfølgelig var min kæreste ikke helt så begejstret for beslutningen som jeg, men når man får sådan et tilbud, er det om at slå til. Til gengæld er det jo aldrig for sent at rejse, siger Thomas Olsen.
Ifølge ham var det udelukkende personlige årsager, der fik ham til at sælge sin andel af Bluecom til sin mangeårige kollega og ven, Jens Fournais.
To gange 45 minutter gør forskellen
Thomas Olsen var således ikke træt af at drive forretning eller træt af at dele beslutningsmagten med en partner.
- Der er mange af de daglige gøremål i B93, der minder om de administrative opgaver i Bluecom, men den helt store forskel på at lede en stor distributionsvirksomhed og en fodboldklub er de to gange 45 minutter. For en leder er det ekstremt spændende, men det kan også være meget frustrerende at stå på sidelinien og lægge hele sin forretning i hænderne på en flok spillere, siger Thomas Olsen.
Han ønsker ikke at fortælle, hvor meget han i kroner og ører fik ud af at sælge sin andel af livsværket Bluecom. Han siger blot, at det ikke var det økonomisk bedste tidspunkt at sælge på, da det går bedre for Bluecom nu end nogensinde før.

Billedtekst: Kufferterne til dannelsesrejsen var pakket, men det blev kun til 14 dage på Mauritius. Så var Thomas Olsen tilbage i Danmark som ny medejer af B93.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere