Lille bærbar kører Windows 7

Du behøver ikke have en kæmpemæssig harddisk for at få Windows 7. Det giver håb om at køre Microsofts kommende styresystem på de populære mininotes med små SSD-diske. Se her hvor lidt det kræver.

De populære og billigere minibærbare er virkelig over os i øjeblikket. Et fællestræk er, at de stort set alle sammen kører Windows XP eller Linux-variationer.

Det er nemlig en voldsom omgang at installere Windows Vista på de små maskiner, der har svært ved at honorere styresystemets høje krav til hardwaren.

Men det skal være anderledes med Windows 7, for Microsofts kommende styresystem vil i langt højere grad tage højde for små maskiner med begrænset muskelmasse og harddisk.

Under Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) for nylig fremviste Microsoft en Asus Eee 701 med 1.6 Ghz Atom-processor, en gigabyte ram og 16 gigabyte SSD-harddisk, der kørte en tidlig version af Windows 7. SSD står for Solid State Disk og er en flashbaseret harddisk, der arbejder hurtigere end en traditionel harddisk, vejer mindre og bruger en smule mindre strøm.

Ifølge Computerworld.com brugte Windows 7 totalt set otte gigabyte af SSD'ens plads, mens de resterende otte kunne anvendes af brugeren til dokumenter, musik- og billedfiler.

Under WinHEC forklarede Microsoft, at en 16 gigabyte SSD-harddisk vil være nok til at få "en god oplevelse med Windows 7".

Kommer om et år

Der er i øvrigt en smule nyt om lanceringen af Windows 7, for ifølge Cnet.com vil Microsoft forsøge at være klar med det nye styresystem til december næste år.

Det vil så være tre år efter lanceringen af Windows Vista, som mange forbrugere og virksomheder har været skuffede over.

Topchefen for Microsoft, Steve Ballmer, har også tidligere udtalt, at der ikke må gå fem år mellem Windows Vista og Windows 7, som det var tilfældet med Windows XP og Windows Vista.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere