Skudsikre netkort

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. maj 2002.


3Com annoncerer nu netkort med indbygget firewall, hvilket er en nyudvikling inden for produktkategorien. Fordelen skulle være en bedre sikring mod undergravende aktiviteter end den, som tilbydes af software firewalls.

Alle de software-baserede firewalls ligger som en service i styresystemet. Det mener 3Com er en svaghed, idet en hacker i teorien kan grave sig under firewall'en.
Alternativt kan en e-post-orm direkte gå efter en pc's sikkerhedssoftware. Rammes firewall'en, så den ikke længere blokerer for en bestemt internet-port, kan pc'en misbruges af en hacker til at trænge videre ind i en pc's netværk.
Krypteringsprocessor
Ved at bygge en firewall ind i netkortets hardware fjernes denne sikkerhedsrisiko. Samtidigt stoppes der for kommunikation til internet-porte på et så tidligt tidspunkt, at maskinens styresystem slet ikke er indblandet i processen. Og derved kan det heller ikke rammes. Samtidigt opnås fuld uafhængighed af styresystemet og dets sikkerhedsfunktioner, idet netkortet bare skal være understøttet af styresystemet.
3COM lancerede deres 3CR990-TX97 netkort i begyndelsen af året. Kortet indeholder en programmerbar 3XP processor og en dedikeret krypteringsprocessor. Den sidste understøtter IP SEC med 3DES, DES, MD, eller SHA-1 kryptering.
Windows 2000 driveren flytter håndteringen af alle IP SEC-funktioner ud til kortets hardware. Anvendelsen af en hardwarebaseret kryptering betyder ifølge 3COM, at cpu-belastning i forbindelse med IP SEC-funktioner falder med over 33 procent i et Windows 2000-system.
Indbygget firewall
og IP-segmentering
Kortets programmerbare 3XP-processor tager sig af firewall-funktionerne, hvorfor computerens cpu får mindre belastning, da den slipper for at skulle køre en specifik firewall-software.
Der skal ikke installeres software på pc'en for at kunne anvende kortets sikkerhedsfunktioner, hvilket kan være en lettelse i forbindelse med opdateringer af pc'er i netværk.
Firewall'ens funktioner kan styres via en central firewall-administrations-server. Her kan der opsamles data omkring potentielle sikkerhedsbrud, administreres sikkerhedsgrupper og sættes regler for filtrering af indkomne IP-pakker.
Kortets indbyggede processor kan også håndtere IP-segmentering, hvilket betyder, at IP-stakken i Windows 2000 slipper for at skulle bruge kræfter på at brække større IP-pakker op i de 1.518 byte, som en dataramme maksimalt kan fylde ifølge IEEE 802.3-specifikationen.
Serverversion
Der eksisterer også en speciel serverversion af netkortet. 3CR990SRV97 har endnu flere indbyggede muligheder. Dette kort har nemlig 256 kilobyte hukommelse, mulighed for selvreparerende drivere, multiple VLAN, load-ballancering og understøttelse af robuste serveropkoblinger.

Billedtekst:
Dette 3CR990-TX97 10/100 megabit/s netkort kan overtage IP SEC-sikkerhedfunktioner fra et Windows 2000-system. Kortet kan også fungere som firewall og foretage IP-segmentering. Igen uden at belaste pc'ens processor. Kortets drivere er specielt optimeret til Windows 2000, men understøtter også Linux, Netware, OS/2 og ældre Windows-versioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere