Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. maj 2002.


Direktører slider dørtrin

Chicago: En ny undersøgelse fra genplaceringsbureauet med det opmuntrende navn Challenger, Gray & Christmas er heller ikke opmuntrende:
Af alle amerikanske topchefer, som har forladt deres job siden september sidste år, er hver sjette gået fra en teknologisk virksomhed.
Alt i alt har 503 Chief Executive Officers forladt posten i de sidste syv måneder - heraf 80 IT-topchefer.
Challenger har fulgt CEO-afmarcherne siden august 1999, og i hele den periode er 2.539 direktører stoppet.
Det højeste månedlige antal på 129 blev målt i oktober 2000.
Bureauets egen direktør, John A. Challenger, ser lavkonjunkturen i telekommunikationsbranchen som en kraftigt medvirkende årsag til problemerne i den samlede teknologiske sektor.
Blandt de mere prominente navne, som senest har forladt en skude i stormvejr, er teleselskabet WorldComs direktør Bernard Ebbers.

Billedtekst: Farvel og tak for denne gang. Hvad enten de er gået frivilligt eller ej, så fylder eks- IT-
CEO'erne godt op i landskabet
af afgåede topchefer.
Modelfoto

2002Fjernstyrede rotter med rygsæk
New York: Forskere på New York State University vil have robotter af kød og blod til at redde menneskeliv og tilintetgøre landminer.
Den slags farefulde opgaver skal i fremtiden varetages af computer-kontrollerede "robo-rotter", som kan fjernstyres til at løbe, hoppe, klatre og gå til højre eller venstre fra en bærbar computer, der befinder sig op til 500 meter væk.
Forskerne har ifølge bladet Nature indopereret små elektroder i rotternes hjerner. Når rotterne sendes på opgave, bliver de yderligere udstyret med en lille rygsæk med en modtager/sender, som kan transmittere signaler ind i hjernen via elektroderne.
De opfindsomme forskere kan godt få øje på det etiske dilemma i at manipulere med levende væsner og bruge dem til farlige formål, men forsikrer, at rotterne lever ligeså længe som deres arbejdsløse artsfæller, og at de fungerer helt fint i deres daglige rotteræs, når de ikke er iført de hjernevaskende rygsække.

Teltpæle på gyngende grund
Framingham: For amerikanere, som har flyttet deres teltpæle efter IT-job i udlandet, har verden ikke været den samme siden 11. september sidste år.
Ganske vist er dagligdagen så småt ved at vende tilbage i arbejdslivet, men for folk som Douglas Brown, der er konsulentchef hos CSC i Malaysia, er fyraften uløseligt forbundet med frygt. I vide kredse er amerikanerne i unåde, og man ved aldrig, hvornår man står i kø med en af fjenderne.
Brown gør meget ud af at klæde sig som alt andet end en "yankee" og undgår helst at tale engelsk på offentlige steder. Han benytter heller aldrig den samme rute gennem Kuala Lumpur, når han tager til og fra arbejde.
Alligevel prøver Douglas Brown at være så udfarende som overhovedet muligt for, som han siger til IDG News Service:
"Hvis først man føler frygt, er det et tegn på, at de, der udøver den form for terror, har opnået, hvad de ville".

Billedtekst: Utrygheden har efter sidste års terror grebet amerikanske IT-folk med job i udlandet. Er manden i baggrunden mon ven eller fjende?
Modelfoto

Gejstlig normering
San Francisco: Folkene bag Vatikanets websted er intet mindre end pavestolte.
Hjemmesiden for den katolske højborg, www.vatican.net, er nemlig i år nomineret til den prestigefyldte Webby Award - online-verdenens svar på filmens Oscar.
Bag uddelingen af Webby'en står The International Academy of Digital Arts and Sciences, og juryen tæller så prominente navne som Francis Ford Coppola og David Bowie.
Vatikanets meget stilfulde og æstetiske websted (billedet) er nomineret i kategorien "åndelighed".'
Den komplette liste over de nominerede i samtlige kategorier kan beskues på www.webbyawards.com.
Vinderne offentliggøres ved en glamourøs ceremoni i San Francisco 18. juni, hvor takketalerne - i modsætning til ved Oscar-uddelingen - kun må være på maksimalt fem ord.
Det var ved redaktionens slutning uvist, om det katolske overhoved himself agter at velsigne de fremmødte med en ordknap taksigelse.

Vinder-skæbnen beseglet
London: Det blev en skotte ved navn John Duncanson, som løb med præmien på 10.000 britiske pund i MSN's Big Brother-lignende online-konkurrence "Live your
Life".
I de 15 dage, konkurrencen stod på, surfede mere end 300.000 ind på webstedet liveyourlife.msn.co.uk, hvor fem frivillige havde lagt deres livs beslutninger i hænderne på de besøgende.
Som var de figurer i et computerspil, blev de fem undervejs dirigeret til handlinger som at sælge en højtelsket bil eller farve håret pink.
Men Johns accept af beslutningen om, at han nu skal flytte fra Aberdeenshire til Gran Canaria, blev af surferne vurderet som den mest fuldkomne livs-styring, skriver Ananova.

Virusmager på vand og brød
New Jersey: Den nu 33-årige David Smith fra New Jersey skal tilbringe de næste 20 måneder bag tremmer for at have belemret det meste af verden med sin kreation "Melissa" tilbage i 1999.
Den såkaldte makro-virus forrettede skader for 650 millioner kroner, da den forpestede virksomheders computernet og tvang foretagender som Intel og Microsoft til helt at lukke deres e-mail-servere.
Virussen fik serverne til at kløjes i trafikken, når modtagere af inficerede mails åbnede den vedhæftede Word-fil med overskriften:
"Here is the document you asked for É don't show anyone else ".
I samme øjeblik blev den nemlig spredt videre til de første 50 navne i brugerens adresseliste.

Billedtekst: Snart kan hygge- og virus-sprederen Smith trygt afføre
sig de seje solbriller. Skyggen vil i næsten to år blænde
mere end solen.
Foto: Scanpix/Reuters




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere