Uddannelse efter mål

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. april 2002.


Der er praktikpladser til alle, og 60 procent af eleverne kommer i arbejde efter endt
kursus. Succesraten for EDB-skolen i Vejle er høj, men der mangler ledige til kurserne.

Hvordan skaffer man ledige i arbejde? Man giver dem et job, er det næsvise svar, men virkeligheden er selvfølgelig ikke helt så simpel, som kække svar antyder. Der skal uddannelse til, og ikke bare uddannelse, men målrettet, branchespecifik uddannelse, der bliver til i samarbejde med det erhvervsliv, der skal bruge medarbejdere.
Den model er nu på tredje år en succes for EDB-skolen i Vejle, der hører under Vejle Handelsskole. Sidste år skabte EDB-skolen TPC-konceptet, Trainee Project Center, der med en vifte af kurser inden for IT-specialistuddannelser har skaffet datamatikere, informatikassistenter, HK'ere og andre med selvlært IT-baggrund, job i det sydjydske område.
Modellen er en succes, men lige nu mangler skolen ledige til at deltage i projekterne.
- Vi kan ikke forstå, at der ikke er flere ledige, der melder sig til EDB-skolens projekter. Vi skaffer praktikpladser til alle og 60 procent af eleverne får fast arbejde bagefter. Nu vil vi tage fat i HK og Prosa, for det er også i deres interesse, at de ledige medlemmer kommer i arbejde, siger Kirsten Lund, TPC-koordinator på EDB-skolen.
Succesrige frafald
Det sker engang imellem, at en studerende ved EDB-skolen dropper uddannelsen og hopper over i et rigtigt job. Det er sådan noget, fagforeninger og brancheorganisationer normalt er bekymrede over. Men i EDB-skolen er et studiefrafald en succes.
- Det er vi meget tilfredse med. Det er jo lige præcis vores opgave at skaffe folk i arbejde. Vi fungerer som en slags arbejdsformidling, og vi får ofte henvendelser fra rekrutteringsbureauer, der vil høre, om vi har den profil, deres kunde lige står og mangler, siger Kirsten Lund.
Kursusforløbene varer typisk mellem et halvt til halvandet år, og EDB-skolen er med hele vejen og hjælper også med ansættelseskontrakterne mellem den studerende og virksomheden.
- Når kurset er ved at nærme sig sin afslutning, gennemgår den studerende en personlighedstest, og så aktiverer vi vores rekrutteringsdel. Vi har kontakter til bureauer og virksomheder, og vi kan gå ud med en helt skarp profil af de folk, vi skal skaffe et job, fortæller Kirsten Lund.
Ubesatte IT-kurser
EDB-skolen har en hel række kurser, der venter på at blive startet, når der er kommet tilmeldinger nok. Blandt andet en SAP/R3-brugeruddannelse, IT-for to-kulturelle, altså for folk med anden etnisk baggrund end dansk, der gerne vil arbejde i IT-branchen, og fem forskellige specialistuddannelser inden for blandt andet IT-sikkerhed og Microsofts systemadministratorcertificering, MCSA. Der er indlagt 12 ugers praktikophold, karriererådgivning og match-making i alle kurserne.

Billedtekst:
- Individuel uddannelse er vejen frem. Arbejdsformidlingen har for travlt til at lave noget på detailniveau. Men det
kan vi, siger Kirsten Lund, koordinator for Trainee Project Center ved EDB-skolen i Vejle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere