En ændret verden

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. april 2002.


Regeringer skal være bedre til at dele viden mellem sig og internt i landet. Samtidig skal vi bruge teknologien til at udbrede demokrati og ytringsfrihed. Det var budskabet i de indledende taler på Lotus Global Government Forum.

London: Dette års Lotus Global Government Forum, der blev holdt i starten af denne uge, skulle have været holdt sidste år. Programmet var lagt, og talerne forberedt, men på invitationerne stod datoen den 17. september, og det ændrede alt. Få dage før repræsentanterne for verdens offentlige institutioner skulle diskutere det digitaliserede forhold mellem borger og regering, ændrede en gruppe terrorister med et grufuldt slag vores opfattelse af verden. Dette års indledende taler var derfor naturligt præget af begivenheden, og spørgsmålet om teknologiens rolle både i forhold til katastrofen, og i forhold til, hvordan den kan medvirke til at undgå lignende scenarier i fremtiden.
Terroristvisa
Konferencen blev indledt af Al Zollar, General Manager for Lotus Software, med to eksempler på hvor vigtigt det er, at offentlige instanser effektivt kan dele viden med hinanden.
- Det er en udbredt holdning, at de informationer, der kunne have forhindret eller advaret os mod den 11. september eksisterede, men de lå hos forskellige institutioner, og vi manglede et system, der kunne udveksle og analysere informationerne og give regeringen et klart billede af, hvad der foregik, sagde han.
Godt seks måneder efter angrebene på World Trade Center og Pentagon indtraf endnu en hændelse, som Al Zollar fremhæver som et eksempel på at effektivisering af offentlig videndeling må ske nu. De amerikanske immigrationsmyndigheder udstedte studenter-visaer til to af terroristerne, seks måneder efter de havde forårsaget tusinder af amerikaneres død.
- Ordet pinligt er langt fra dækkende for denne begivenhed. Der bliver uden tvivl peget fingre og vasket hænder i stor stil for at placere ansvaret på enkelte personer, men dette mere er end noget andet et softwareproblem og et udtryk for, hvor vigtigt det er, at viden kan blive delt mellem de forskellige departementer, sagde han.
Mægtige Madeleine
Under konferencens absolut største og længste bifald indtog USA's tidligere udenrigsminister, Madeleine Albright, scenen tirsdag med budskabet om omtanke, når vi bruger teknologi.
- Den 11. september understreger behovet for, at verdens ledere arbejder sammen og i fællesskab besejrer djævlens forening af terror og teknologi, sagde hun med henvisning til, at terrorister rundt om i verden er flittige bruger af nettet.
I sin tale fremhævede Madeleine Albright undervisning og kampen for at lukke den teknologiske kløft mellem verdens lande som våben i kampen mod terror.
- Vi må fortsætte med at udstyre folk over hele verden med teknologi og blive ved med at undervise, og mens vi underviser, bør vi ikke holde os tilbage med at fremhæve frihed, ytringsfrihed og demokrati. De seneste år har vi genopfundet verden gennem teknologien, men vi har ikke lært mere om, hvordan vi kan sameksistere med hinanden. Teknologien forandrer den måde, vi deler viden, og regeringer på alle niveauer kan forbedre servicen for borgerne. Men den virkelige udfordring ligger i at bruge teknologien til fundamentalt at forbedre vores liv, sagde hun.

Billedtekst:
Videndeling og software, der kan understøtte det, er et centralt våben i kampen mod terrorisme. Det var et af budskaberne, da Al Zoller, Lotus Softwares General Manager, indledte Lotus Global Government Forum mandag morgen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere