Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. marts 2002.


Brians l-a-a-a-ange liv
London: Online-butikken Bol.com har foretaget en afstemning blandt britiske internetbrugere om filmhistoriens bedste brokker.
Ind på en klar førsteplads over, hvad surfende englændere har grinet mest ad foran lærredet, spurter en replik fra den godt 20 år gamle Monty Python-film "Life of Brian": "He's not the Messiah, he's a very naughty boy" - fremsagt af Terry Jones i rollen som Brians mor.
I øvrigt mænger "Life of Brian" (der startede sin succes-historie i 1979 med at blive dømt blasfemisk og være forbudt flere steder i England) sig kraftigt frem på den endelige grine-liste. På 7.-pladsen finder man John Cleese med "What have the Romans ever done for us?" og på 10.-pladsen Terence Bayler med "I'm Brian and so is my wife".
John Cleese optræder i øvrigt også som nummer to på en alternativ liste over tv-brokker, nemlig som Basil Fawlty i en "Halløj på Badehotellet"-episode fra 1970. Han har netop fornærmet et hold tyske hotelgæster groft og giver efterfølgende sit personale dette velmente råd: "Don't mention the war, I mentioned it once but I think I got away with it".

Høstfest i ketchupfirmaet
Charlottenlund: Som indholdet i en nyåbnet ketchupflaske skal web-surferne fastholdes længst muligt på www.tomatketchup.dk - lyder en del af internet-strategien hos konservesfirmaet Beauvais.
Midlet er en tomat-dyrkningskonkurrence, som i hvert fald ikke giver jord under neglene: På tomatketchup.dk får man tildelt sin egen personlige tomatplante (vælg selv mellem en plante af han- eller hunkøn), som man skal navngive, passe og pleje i alle ender og kanter - efter det velkendte "Tamagotchi"-princip. Jo bedre pasning, desto flere tomater kan man høste og vinde store og små præmier.
Webstedet og systemet er udviklet af reklamebureauet SorensenS, der betegner idÈen og konkurrencen som intet mindre end en "måske-verdensnyhed" på nettet.

Lukket land i fant-Asien
Helsingborg: "Be a citizen of Ladonia" - lokker den skrigende grønne tekst på web-adressen www.ladonia.net. Og det har flere tusinde mennesker fra fjerne afkroge af verden ladet sig friste af, fortæller nationen Ladonias udenrigsminister Lars Vilks.
Problemet er blot, at Ladonia - ud over tilstedeværelsen på internettet - alene eksisterer i Lars Vilks fantasi, omend landet har en virtuel geografisk beliggenhed lige på den anden side af Øresund.
Lars Vilks er i virkeligheden svensk kunstner. I årevis har han ligget i strid med de svenske myndigheder, som vil have fjernet to store udendørs kunstværker, Vilks har opført i et idyllisk område ved Kullen i Skåne. Som protest etablerede Vilks i 1996 "det stolte, frie og interaktive" land Ladonia. Sit ringe areal til trods (en kvadratkilometer!) har nationen nu 6.000 registrerede "indbyggere", et kongehus, en regering, sågar en kystvagt, nationalflag, egen valuta, med meget mere. Altsammen så autoriseret udformet, at over 3.000 pakistanere i den sidste måned har søgt om statsborgerskab eller information om, hvor de finder Ladonias ambassade i Pakistan.
- Efter råd fra vores internet-minister lukkede vi først web-siden med ansøgningsskemaet helt, men nu er den genåbnet med en advarsel om, at vi hverken er leveringsdygtige i job eller bolig, siger en brødebetynget udenrigsminister Vilks til nyhedsbureauet Reuters.

Billedtekst: Hvad gør det, at hyren er elendig, når man kan kalde sig autoriseret chef-svaberfører!

Ned med lønnen - op med titlen
London: En lang række økonomisk trængte virksomheder i Storbritannien har fået en god idÈ, som også viser sig at fungere fortrinligt i praksis: I stedet for at give medarbejdere i lønningspose og sæk for at holde på dem, giver man dem fine titler - vel at mærke uden at ændre deres arbejdsopgaver.
Således er for eksempel en receptionist, ifølge Reuters, blevet iført titlen chef for verbal telekommunikation, og en vinduespudser blevet ophøjet til optisk illuminator-forstærker. En virksomhed har annonceret efter en lagersupplerings-ansvarlig (vareopfyldningsmedarbejder) og en anden efter en teknisk sanitetsassistent (lokumsrenser).
Fænomenet, der af briterne betegnes som "up-titling", ville gøre halvdelen af 1.700 adspurgte briter lykkeligere, erkender de - også selv om indholdet af deres job ikke blev ændret en tøddel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere