Linux? Naturligvis!

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. marts 2002.


De store serverleverandører ser nu Linux som en naturlig ting i jagten på at få driftsomkostningerne ned. IBM satser massivt på software, Sun snakker om lagringssystemer, mens HP viser den nyeste teknologi, og Compaq nærmest har lagt sig på ryggen.

Hannover: Der er ikke en eneste Linux-pingvin noget sted på hverken IBM's, HP's, Compaqs eller Suns stande her på Cebit. Men der er massevis af Linux. Alle annonceringer fra de store serverleverandører drejer sig om rationalisering og optimering af IT-investeringerne. Det betyder, at klynger og Linux nu indgår som et helt naturlig redskab til at nedbringe omkostningerne. Og helst Linux i klynger.
Kommentarerne fra både IBM og HP er, at man ser Linux som en voksen del af dagens servermiljøer, Ingen vil kommentere Microsoft Windows direkte, i stedet bruges der meget tid på at rose Linux, hvorefter standardkommentaren er: "vi gør, hvad markedet ønsker".
IBM viser al deres software på Cebit og gerne på Linux, hvor man havde sat et par zSeries Linux-mainframes op til at køre eksempelvis MySAP.com i Linux-klynger. Efter at Lotus og Tivoli er foldet ind i IBM, er der kommet en langt mere massiv satsning på software i IBM. En tendens der virkelig er slået igennem på Cebit.
HP viser nyheder
Hewlett-Packard er den mest sprælske af de store serverleverandører. De viste både en prototype McKinley Itanium-server, og en serverblade-baseret server.
McKinley er den næste generation af Itanium 64 bit serverchips fra Intel og er den chip, som Intel selv mener, er moden til anvendelse i servermiljøer i den rigtige verden.
Serverblades er servere på indstikskort, som giver muligheder for at danne kompakte klyngesystemer med mange cpu'er.
Denne type klynger kombineret med Level 2 switching gør det muligt at opbygge skudsikre serverløsninger.
Sløv Compaq - aktiv Sun
HP«s aktiviteter bliver sat i perspektiv af den måske kommende ægtefælle Compaq. Her er der massiv sats på partnerløsninger og service, men meget få teknologiske nyheder.
Der er meget lidt af den aggressivitet, som normalt kendetegner IT-giganten fra Texas.
De store armbevægelser mangler til gengæld ikke hos Sun, der åbent fortæller, at man har Compaqs Alpha-serverkunder øverst på besøgslisten, idet man forventer at udnytte disse kunders usikkerhed over for fusionen mellem HP og Compaq.
Dertil er der kommet diske i øjnene hos Sun, som nu vil satse på lagringssystemer. Men det er endnu svært for Sun-folkene at sige ordet Linux, selv om Sun annoncerede en Linux-strategi i sidste måned.
På græsrodsplan var der absolut ingen problemer med at sige Linux, idet alle de små baggårds-serverfabrikanter gladelig viser klyngeløsninger komplet med plydspingviner og servere med ledninger ud af de åbne kasser. Her er der et boblende liv af alternative løsninger i hvide kasser, hvor kommentaren er: Linux? Naturligvis!

Billedtekst: HP viser serverblade-baserede servere. En serverblade indeholder en CPU, en disk og memory, og er dermed en komplet lille server, som er nem at sætte i klynge.

Billedtekst: Dette er den eneste Linux-pingvin på IBM's stand, hvor IBM research har fire gummieksemplarer med. Den ene blev kun udlånt til fotografering under strengt opsyn af en IBM-person.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere