Photoshop 7.0 titter frem

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. marts 2002.


Photoshop 7.0 byder ikke på de store revolutioner. Nye retouche-værktøjer, en billedbrowser og frem for alt understøttelse af styresystemet MacOS X er de store nyheder i den nyeste udgave af den gamle klassiker fra Adobe, der også er blevet brugervenlig.

Adobe har før foretaget halve opgraderinger, idet Photoshop gik fra version 5.0 til 5.5, og måske burde Photoshop 7.0 i virkeligheden have heddet 6.5.
Der er nemlig ikke de store revolutioner i programmet, der har fået poleret brugerskillefladen op og tilføjet mange, men mindre betydende ændringer.
De vigtigste er en ny billedbrowser, nye retouche-værktøj, bedre transparent understøttelse til webbrug og frem for alt understøttelse af Windows XP og Apples MacOS X.
Understøttelse af MacOS X
Adobe har været under kraftigt pres fra Apple for at få en Photoshop-version på gaden, der understøtter Apples Unix-baserede styresystem MacOS X.
Noget tyder på, at presset har været så stort, at Adobe har sluppet den nye version af Photoshop lidt tidligere end forventet.
De fleste analytikere er enige om, at Photoshop netop er en såkaldt "killer-application" for Apple, og det derfor er kraftigt interessant for Apple at få Photoshop frigivet til Apples nye styresystem så hurtigt som muligt.
På Windows-fronten har Adobe ikke gjort meget andet end at teste applikationen under Windows X. Der er således ingen ændringer rettet specifikt mod specielle funktioner i Windows XP.
Men den bedre understøttelse af digitizere og digital billedbehandling i Windows XP kommer naturligvis også Photoshop 7.0 til gode.
Billedbrowser og retouche
Den næststørste nyhed i Photoshop 7.0 er billedbrowseren, som er fuldt integreret med styresystemet. Derved kan man oprette billedmapper, flytte rundt på billeder og sortere/prioritere ens billeder.
Der er WebDAV-understøttelse i billedbrowseren, sådan at man kan anvende en WebDAV-servere som et fælles arkiv i større projekter. Browseren er en videreudvikling af den browser, som Adobe introducerede i Photoshop Elements.
Til dem, der bruger meget tid på at retouche digitale billeder, er der en speciel godbid, nemlig den såkaldte "healing brush" der fungerer som den almindelige klone-funktion, men den nye funktion bevarer lysværdier på målområdet, hvilket gør det meget nemt at foretage overbevisende retouche af digitale billeder.
Gem indstillinger
Der er nu kommet mulighed for at have flere forskellige indstillinger af Photohops arbejdsareal med hensyn til menuer og paletter.
Disse indstillinger kan gemmes lige som der kan gemmes indstillinger for de enkelte pensler.
Og lige her har Photoshop 7.0 fået en kraftig polering. Der er kommet en pensel-browser, og det er blevet lettere at fabrikere ens egne pensler.
Det specielle web-komprimeringsprogram Imageready, der blev en del af Photoshop efter version 5.0, er også kommet i ny version, hvor der er muligheder for selektiv transparens i gif-filer til internet brug.
Photoshop 7.0 forventes på markedet i dette halvår og prisen forventes at blive omkring 8.000 kroner for en dansk version.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere