Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. marts 2002.


Toppen tættere på bunden
Framingham: Microsoft-overhovedet Bill Gates er stadig på toppen, mens det går knapt så godt for branche-kolleger som Larry Ellison og Paul Allen.
Det handler om bladet Forbes' årlige liste over planetens mest velhavende eksistenser.
Ganske vist er Bill Gates' papirværdier næsten halveret i sammenligning med hans formuemæssige velmagtsdage i slutningen af 90'erne, men beholdningen på 52,8 milliarder dollars distancerer ham stadig betydeligt fra nærmeste konkurrent, investoren Warren Buffet med 35 milliarder dollars.
Oracles Ellison, der for få år siden åndede Gates i nakken på Forbes-listen, er med sin formue på 23,5 milliarder dollars nu dumpet ned på en femteplads - umiddelbart efter Microsoft-medstifter Paul Allens 25,2 milliarder.
Hvor Bill Gates har holdt sig så godt som stabilt på førstepladsen i de sidste syv rigdoms-målinger, er andre IT-personligheder i år røget helt ud af milliardær-listen. Det gælder for eksempel AOL Time Warners Steve Case og Sun Microsystems' Scott McNealy, som begge nu "kun" er gode for 760 millioner dollars.
I det hele taget er dollars-milliardærer ved at blive en så alvorlig mangelvare, at listen I år er skrumpet fra 538 til 497 velhavere.
En fodnote i dagens anledning: Blot syv procent af de 497 er kvinder!

Stigning i anfald af "museklik"
London: Endnu en undersøgelse af spontan vold blandt computerbrugere har fundet vej til medierne. Analyseinstituttet Market & Opinion Research International har udspurgt 1.000 medarbejdere i det britiske finansforetagende Abbey National om deres evner til at styre temperamentet, når de sidder ved en pc.
Mere end halvdelen oplyser, at de overmandes af "internetfrustrationer" mindst Èn gang ugentligt og Èn ud af ti, at det sker dagligt. I to procent er det endda gået ud over sidemanden, som har fået nogle på hovedet!
Blandt de største irritationsmomenter er hjemmesider, som er evigheder om at opdatere, hjælpe-knapper, som ikke er til hjælp, og kilometer-lange skemaer til personlige oplysninger.
- Der bliver en stadigt større kløft mellem, hvad folk forventer, og hvad de reelt får på nettet, siger Ambrose McGinn fra Abbey National til Ananova.
Undersøgelsen er foretaget i anledning af en nylig relancering af Abbey Nationals websted. Grotesk nok var et besøg på www.abbeynational.plc.uk ved at drive nærværende skribent til vanvid: Tons-tung grafik, et utal af gentagelser og links uden indhold gav analysen helt uventet liv.

Hvor længe lever en virus?
Framingham: Brugerens hårfarve fremgår ikke af denne beretning fra det virkelige liv, men det er altså ikke en blondinevits:
Hendes arbejds-pc bliver gang på gang inficeret med computer-virus, og smitten viser sig at stamme fra disketter, hun har haft med fra privaten.
"Ikke flere disketter hjemmefra!", formaner IT-medarbejderen, og den næste uges tid fungerer kvindens computer da også upåklageligt. Men pludselig er den gal igen.
Jo, lyder indrømmelsen, hun var nok kommet til at bruge en diskette hjemmefra. "Men jeg lod disketten ligge en hel uge på mit skrivebord, før jeg turde sætte den i. Hvem skulle tro, at en virus kunne leve så længe!"

Sikker SMS
London: Aldrig har så mange tastet så meget som efter opfindelsen af SMS-fænomenet. Så selv om de gamle Remington'er og lignende hakkebrædder sikkert var en del mere bruger-uvenlige end nutidens mobilos-tastaturer, har britiske Virgin Mobile fundet det på sin plads at udgive en vejledning i "sikker SMS": How to Practice Safe Text.
Brochuren er udviklet i samarbejde med kiropraktorer og andre eksperter i belastningsskader - såkaldte Repe-
titive Strain Injuries. Den anviser, hvilke øvelser i fingre, hænder, skuldre og nakke, man kan foretage for at forebygge kroniske skader - i stil med de for garvede computerbrugere velkendte museskader.
Alene I Storbritannien skønnes det, at der sendes 45 millioner SMS'er om dagen - en stigning på 55 procent på et år.

Billedtekst: Tastaturer er heldigvis ikke, hvad de var engang. I dag er det tasteriets udbredelse og omfang, som truer med at gøre belastningsskader til en ny folkesygdom.

Sikker Sydpol
London: Skulle en fremtidig ferierejse gå til Antarktis, kan vi berolige med, at isen vil være mere farbar end nogensinde.
En forsker på Ohio State University har - med assistance fra Landsat-satellitten - kortlagt det kolde kontinent på infrarøde højopløsnings-fotos, som gør sne og is transparent, skriver bladet Nature.
Liv og lemmer kan herefter skånes for både ekspeditioner og arbejdere, som kan bruge billederne til at aflæse lumske og farlige sprækker under den hvide overflade. Men der er også penge at spare: Siden en traktor i 1991 røg i en skjult spalte, og de to ombord kun med nød og næppe overlevede, er praktisk talt al transport af forsyninger til pingvin-landets forskningsstationer foregået på den kostbareste måde - med fly.

Billedtekst: I over 10 år er forsyninger til Antarktis hovedsageligt ankommet ad luftvejen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere