Ind med InDesign

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. marts 2002.


Adobe er stadig på jagt efter Quarks marked, men den nye version af InDesign taler i virkeligheden mere til de kreative webdesignere end til de indbundne typografer.

Denne gang har Adobe både lyttet til egne brugeres ønsker, men også skævet til konkurrentens ønskeliste ved designet af InDesign 2.0. Resultatet er en version af Adobes top-layoutprogram, der er fyldt med tidsbesparende funktioner.
For eksempel: Tabeller kan nu auto-formateres via en simpel funktion, Excel-regneark plus Word-tabeller kan importeres direkte, slagskygger kan tilføjes med to museklik, der er transparens-funktioner indbygget i programmet, og den lille pipette er ved at blive til en veritabel tryllestav. Sug, peg, klik og spar minutters arbejde.
God integration
Programmet er limet tæt sammen med resten af Adobes program-udbud. For eksempel bevares de fleste af egenskaberne fra Illustrator- eller Photoshop-filer, hvilket betyder, at for eksempel transparens i billedlag bevares ved import i InDesign.
Naturligvis er der understøttelse af Adobes WebDav-server, hvilket gør, at der kan checkes projekt-filer ind og ud af en central projektserver.
Og mens vi er ved det naturligvise, så har InDesign også fuld understøttelse af Apples styresystem MacOS X. Her halter Quark bagefter.
Mere projektorienteret
Der er udvidet understøttelse af PDF, hvilket betyder, at det er lige nemt at danne dokumenter til print og til elektronisk publicering. Snoren til internet holdes via XML, sådan at navngivne dataelementer kan eksporteres til Adobes webdesign-program GoLive.
Derved kan man have en "master" og automatisk generere indhold til websider.
Nu er også muligheden for at binde flere dokumenter sammen og generere indeks og sidenummerering samlet. Derved er InDesign blevet mere velegnet til bogprojekter.
Her savner man dog en mulighed for at søge og erstatte andet end ren tekst. Man savner at kunne søge og erstatte stilelementer.
Svært at rokke Quark
Men alle disse forbedringer og flere til rokker ikke ved det faktum, at Adobe skal overbevise tungtsiddende Quark-brugere med fastcementerede workflows, dynger af ekstra moduler og massevis af rutine om InDesigns fortrinligheder.
Og her er det ikke altid produktegenskaber, der tæller, men ofte omkostningerne ved at skifte produktionssystem.
Men til nye brugere og brugere, der ikke er hærdede layoutere, er InDesign 2.0 et oplagt valg, for Adobe har gjort det langt nemmere at gå i gang med programmet, hvor version 1.5 kunne forekomme noget svær at komme i gang med.
Det betyder dog ikke, at der umiddelbart mangler noget for dem, som virkelig har tryksværte på maven. Det er der alt sammen; det er bare pakket pænt ind.

Flere oplysninger: ww.adobe.dk

Boks:
+
¥ Brugervenlig.
¥ God integration til
resten af Adobes pro-
grammer.
¥ Glimrende designmu-
ligheder.
¥ Understøtter Apple
MacOS X.

-
¥ Savner mere avancere-
de søgefunktioner

Billedtekst:
Tabeller er ofte noget, som læsere elsker, og layoutere hader. Adobe InDesign 2.0 er dog et tabelvenligt program, der kan fjerne frustrationerne ved design af tabeller.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere