En endnu mere klassisk klassiker

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. februar 2002.


Nokias 6310 er en opdatering af deres klassiske 6210. Nu er der Bluetooth og GPRS i telefonen og lidt nyt design.

Det er altid svært at forbedre på en klassiker. Unix, AS/400 og Nokia 6210 falder alle i denne kategori.
Og lige Nokia har da også haft deres 6210-telefon på markedet siden september 2000, hvilket er en meget meget lang periode målt i mobiltelefon-levetid.
Nu er afløseren 6310 så på vej ned i lommerne hos mobilfolket. Telefonen har fået GPRS og Bluetooth indbygget. Alle de gamle fortrinligheder som HSCSD (High Speed Circuit Switched Data) og WAP, der nu er i version 1.2.1, er bevaret som funktioner i telefonen. WAP-fuktionaliteten er dog udvidet, idet telefonen er tilføjet WTAI (Wireless Telephony Application Interface). Det sidste giver mulighed for at kunne parkere en WAP-session for at foretage et telefonopkald.
Det kunne være snedigt ved et WAP-restaurantsystem, hvor man kunne finde restauranten via WAP og derefter ringe for at bestille bord uden at skulle afslutte browseren. Var der ikke plads det første sted, så søger man bare videre i WAP-browseren uden at skulle knytte kontakten til WAP-stedet igen.
Hjemmevant telefon
Som det er sædvane med Nokia er alle menu'er intuitive og fungerer hurtigt og effektivt. Ufatteligt at det tog Ericsson så lang tid at forstå vigtigheden af hurtig menu-reaktion.
Også betjeningen er hjemmevant, idet alle, som har haft en Nokia-telefon i hånden vil føle sig øjeblikkeligt trykke med en 6310.
Også det meste af tilbehøret til en Nokia 6210 vil føle sig på plads i den nye telefon, hvilket naturligvis er en fordel for de brugere, der opgraderer fra en 6210.
Dog er batteriteknologien ny. Batteriet er et nyt 1.100 mAh Li-Polymer, hvor den højere ydeevne anvendes til at understøtte det øgede strømforbrug med Bluetooth og GPRS. Det er begge teknologier, der hurtigt kan få sveden frem på et almindeligt NiCad-batteri. Heldigvis er laderen og ladestikket det samme, som bruges til Nokia 6210.
Jakkesvag telefon
Rent desigmæssigt har Nokia krydret telefonen med et gyldent hørestykke og front delvis i metal-look. Der er mulighed mellem fire forskellige farver på plasticbidderne af telefonen.
Det er dog irriterende, at Nokia ikke har jakketestet den. Vægten ligger o.k. når telefonen holdes i hånden, men den vælter og sætter sig på tværs i en jakkelomme.
Hvorfor er der ikke nogen af telefonfabrikanterne, som prøver at gå rundt med deres egne telefoner i jakkelommerne? Det er specielt telefoner med antenne, der er ekstremt irriterende i denne sammenhæng.
Det er bare så pinligt at sidde i en større forsamling, hvor ens mobiltelefon ringer, men har svejset sig fast i inderlommen, og bare ringer, og ringer, mens man fortvivlet prøver at få den ud af foret.
Men den manglende jakkevenlighed er da også det eneste, vi kunne finde på at brokke os over omkring denne telefon, som er tæt på perfekt.
Pris: omkring 3.000 kroner inklusive moms.
Flere oplysninger:
www.nokia.dk

Billedtekst: Så klassisk som Winzip, juleøl og AS/400, men alligevel har Nokia kunnet forbedre deres 6210 telefon med Bluetooth og GPRS. Resultatet hedder 6310.

Boks:
+
Nokia-klassiker i forbedret udgave.
Velfungerende.

-
Vælter i jakkelommen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere