Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. januar 2002.


Billedtekst: Fra produktionsprocessen: En Des-
pair-ansat kæmper
her med det kom-plekse Frowny-
design.
Foto: www.despair.com

Knaldtilbud på dårligt humør
Dallas: Humørsvingninger er ikke noget, man bare kaster om sig med. I hvert fald ikke i cyberspace, hvor du risikerer, at eller anden på forhånd har taget patent på dit ellers meget personlige surmuleri.
Således for eksempel "broren" til det nok så anvendte Smiley-emotikon . Han ser sådan ud og hedder Frowny.
2. maj 2000 fik det småskøre Dallas-firma Despair Inc. bevilget patentet (Reg. nr. 2347676) på det fortvivlede humørsymbol, der nu lever en højprofileret tilværelse som Despairs firmalogo.
Næret af mistanken om et sandsynligvis omfattende misbrug af firmaets varemærke besluttede Despairs direktør, dr. E.L. Kersten, dengang at sagsøge tæt ved syv millioner individuelle internetbrugere.
Truslen affødte imidlertid så massive protester, at firmaet i stedet valgte at give misbrugerne frit lejde og lade dem legalisere deres egne handlinger ved at købe og betale for Frowny på www.despair.com.
"Er du sikker på, at du bruger det populære ¨ emotikon lovligt? Ellers køb det her hos den globale eksklusiv-leverandør, så længe lager haves", lyder opfordringen på hjemmesiden, som angiver normalprisen til fem dollars, men lige nu kører et knaldtilbud for dem, der vil være reglementeret sure, på blot 0 dollars. Til gengæld sælges der kun Èn Frowny pr. køber.

Træfpunkt for tremmeruskere
Wiltshire, Storbritannien: "Dette websted drives af eks-straffefanger for straffefanger og eks-straffefanger, som enten har mistet kontakten med gamle fængselskammerater eller søger ligestillede til deres næste bankkup".
Sådan lyder noget af indholdet på www.convictsreunited.com, der frit efter forbilleder som Friends Reunited, Workers Reunited og Graduates Reunited, danner et virtuelt mødested for guds lidt mindre gode børn.
Egentlig var web-stedet ment som en spøg, men nu siger de to britiske bagmænd, Mike Breach og Chris Harvey, at projektet er blevet en kæmpe succes, som hver uge tiltrækker tæt på tusinde besøgende fra hele verden.
Successen har ifølge Reuters fostret planer om at udvide servicen med fængsels-anmeldelser, hvor der vil blive givet karakterer (stribede hovedkalotter, måske?) til de forskellige etablissementers mad-, værelses- og personalestandarder.

11 terabytes talestrøm
San Francisco: Apples topchef Steve Jobs er efterhånden blevet en mand af ganske mange ord, men det er nu ikke alene den kendsgerning, som for nylig gjorde ham til rekordindehaver. Det gjorde derimod hans præstation som hovedtaler på Macworld-konferencen i San Francisco, hvor ordene omsat til streaming video på nettet på et tidspunkt trak 81.000 samtidige web-surfere. Alt i alt klikkede 160.000 nysgerrige sig ind på Jobs keynote-webcast. Den totale "tyngde" af indholdet i Jobs' tale blev målt til 11 terabytes.
- Det er rekord inden for video streaming og havde aldrig kunnet lade sig gøre uden Quicktime, lyder det overraskende fra Apples internationale marketingdirektør Philip Schiller. Apple kundgjorde i december, at Quicktime 5 på tre dage downloades en million gange. I så fald skulle videomodulet have indtaget 100 millioner computere i sit første leveår.
Billedtekst: Steve Jobs

Udelukket fra indlysende marked?
Tokyo: Mysteriet "Ginger" og "It", der efter et års rygtedannelser viste sig at være en slags computeriseret løbehjul - en "Segway" (billedet) - bliver måske aldrig markedsført på sit mest indlysende marked: Det tætbefolkede og elektronik-forhippede Japan.
Manden, som ifølge nyhedsbureauet Reuters kan stikke en kæp i Segway'ens gummihjul, hedder Kazuo Yamafuji og er professor emeritus ved Tokyos elektro- og kommunikationsuniversitet. Han proklamerer nu for alverden, at han opfandt et lignende transportmiddel for 15 år siden og faktisk fik japansk patent på indretningen i 1996. Segway er udtænkt af en amerikaner ved navn Dean Kamen. Yamafujis opfindelse nåede ganske vist aldrig uden for laboratoriet og i kommerciel brug, men han fastholder, at grundpricippet i de to produkter er ens - nemlig en computer-chip, der registrerer selv den mindste ubalance og dermed kan holde sig selv og sin passager oprejst.
Trods ligheden vil den japanske professor ikke køre frem med det tunge juridiske skyts mod Dean Kamens opfindelse, men æren for at have været først med idÈen vil han ikke sådan uden videre give fra sig.

Lige hurtigt Nok-ia!
Helsinki: Nokias slogan "Connecting
people" har fået ny betydning, efter at en af firmaets topchefer, og dertil bestyrelsesmedlem, Anssi Vanjoki (billedet til højre), i oktober blev taget for at køre for stærkt på motorcykel, skriver den norske avis Aftenposten. Ifølge avisen kørte Vanjoki på sin motorcykel 75 km/timen i et byområde, hvor 50 km/timen er højeste tilladte hastighed.
Nu er Nokia-chefen idømt Finlands højeste fartbøde nogensinde på 700.000 finske mark - sådan cirka 875.000 kroner.
Så nu er de to i firmaets topledelse, der kan græde ud ved hinandens skuldre over de skyhøje indtægter, de gennem de seneste år har høstet i bonusser og optioner, for i Finland afpasses bøderne for trafikforseelser i forhold til personlig indkomst. Og vi skal blot tilbage til september sidste år, hvor chef-kollegaen Pekka Ala-Pietilä måtte bøde, hvad der svarer til en kvart million kroner for at være smuttet over for rødt lys.
I Anssi Vanjokis tilfælde blev bøden baseret på hans 1999-indkomst, som var på intet mindre end 83 millioner fin-mark - cirka 103 millioner kroner.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analysts til samfundsvigtige it-projekter

Billetkontoret A/S

.NET Full Stack Developer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analyst med flair for test
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere