Adobe Illustrator 10 - 0

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. januar 2002.


Den nye udgave af Illustrator lander perfekt på to stole, nemlig design til internet og design til tryk. Adobe har tilmed gjort indlæringskurven fladere, så internet-folket nemt kan være med, selv om programmet er spækket med nyheder til tryk.

Adobe er et softwarefirma, som tilsyneladende lytter til sine kunder, tester sin software og tænker sig om.
Og den nye version af Illustrator er da også præget af, at verden ikke længere kun trykker på papir. Det er muligt at danne web-grafik, grafik til print og elektroniske publikationer ud fra samme basis.
Her er det snedigt, at Adobe har fået gjort det nemmere at komme i gang med programmet, sådan at nye brugere ikke behøver at slås med ting som bezier-kurver for bare at tegne en streg eller bue på skærmen.
Det er dejligt, ligesom de forbedrede muligheder for flash-eksport og understøttelse af slices i grafik er velkommen. Dertil kommer, at SVG-vektorgrafikformatet er nu er standard i produktet.
Symboler gør det nemmere
Hvis Macromedia Freehand har haft noget at bryste sig over i forbindelse med tegneprogrammer, er det brugen af symboler. De er nu dukket op i Illustrator, hvilket betyder, at man kan opbygge egne biblioteker over billedeelementer.
Et logo kunne for eksempel lægges ind som symbol, derved skal det kun ændres i symbol-biblioteket, hvorefter samtlige dokumenter, der anvender symbolet bliver opdateret automatisk. Det gør i øvrigt dokumenterne mindre, idet de kun indeholder referencer til symbolerne, hvor grafikken i den forrige version skulle inkluderes i selve hoveddokumentet.
Symbolerne kan sprøjtemales, forstørres, knibes og fordeles via en samling nye værktøjer. De kan også ændres i transparens og tilføres slagskygger. Det sidste gælder for alle objekter, hvilket burde sprede glæde i de små tegnestuer. Ikke flere hop over i Photoshop eller fnidren med nye lag for at danne skygger.
Automatisering
Ny er muligheden for at opbygge makroer, hvilket giver mulighed for at automatisere for eksempel versionering af et stykke grafik til PDF- og web-format.
Kombineret med den indbyggede ODBC-database-skilleflade betyder det, at der kan opbygges centrale biblioteker for symboler og arbejdsgange, hvilket kan være besparende med hensyn til arbejdsgange.
På designsiden er der nye forvrængningsmuligheder, 15 nye effekter og forbedret PDF-understøttelse.
Skulle man endelig brokke sig over noget, er det grafværktøjerne, som efterhånden godt kunne klare en opdatering, samt ydeevnen ved meget komplekse tegninger med mange symboler og effekter.
Men prisen for at kunne redigere frit i effekter og symboler er, at systemet skal rendere alle grafikobjekter, og det tager på kræfterne.
Dog er det småting i forhold til mulighederne i Illustrator 10, hvorfor produktet anbefales på det kraftigste.

Flere oplysninger:
www.adobe.dk
Oplyst pris - 4.995 kroner inklusive moms for en engelsk pc-version.

Boks: +
l Web-forstærket.
l Mulighed for brug af grafik-symboler.
l Simplificerede tegneværktøj.
l Macromuligheder.
l SVG-understøttelse.
l God integration til andre Adobe-programmer.
l Mange nye effekter.

-
l Graffunktionerne kunne trænge til opdatering

Billedtekst: Jubel, jubel. Slagskygger og mulighed for at modificere næsten alle egenskaber ved et grafik-objekt. Fin integration til for eksempel Photoshop og mulighed for at bruge symboler. Fiskene er sprøjtemalet med den nye symbolsprøjtemaler og siden manipuleret med de nye symbol-redskaber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere