Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. januar 2002.


Kommende kone genåbner auktion
London: En ung britisk forretningskvinde genoplivede, efter flere mislykkede forsøg, mandag bestræbelserne på at afsætte sig selv som ægtefælle.
Auktionen, som den 24-årige Managing Director for et internetfirma, Kay Hammond, siger, er dybt alvorligt ment, prøvede hun oprindeligt at gennemføre på eBay, som imidlertid lukkede den, da budene nåede 10 millioner britiske pund (120 millioner kroner). Noget tilsvarende skete i sidste uge på hendes nye auktions-web-sted QXL.com, hvor et bud på en milliard pund, ikke overraskende, viste sig at være "fake".
Helt så meget behøver man altså heller ikke at slippe for den små Kay. Hun er godt tilfreds, hvis en potentiel mage vil punge ud med 250.000 pund (tre millioner kroner), hævder hun.

Mislykket fransk euro-vision
Bordeaux: Der var intet galt med lugten i bageriet, men derimod med indholdet af kasseapparatet, og det undslap ikke bagermesterens falkeblik.
Da han efter lukketid skulle gøre kassen op, stødte han på en enkelt 50 euro-seddel, der ikke knitrede helt som de andre. Den var tydeligvis fremstillet på en hjemmecomputer og temmeligt amatøragtigt printet ud på ganske almindeligt printerpapir.
Synderen - en 45-årig kvinde, som tidligere på dagen havde købt et (fransk?)brød - blev hurtigt sporet, og det samme gjorde hendes tvivlsomt dtp-kyndige søn, som havde kreeret sedlen.
Da de to forud for svindelforsøget ellers havde begået sig med det reneste mel i posen, slipper de sandsynligvis for de 30 års fængsel, man ifølge fransk lov normalt risikerer for falskmøntneri.
Trods den nye valutas kun få uger på gaden er epsioden langt fra den første af sin art i de 12 euro-lande, hvor hjemmecomputere har været flittigt brugt til at forsøge at slå plat på ukendskabet til de nye sedler.

Billedtekst: Forveksling med Microsofts Pocket Pc ligger ikke lige for, men produktnavnet har skabt skærmydsler.
Foto fra www.pc187.com

Søgsmål i lommeformat
San Francisco: En amerikansk iværksætter er rasende. Nu har han 17 år solgt et produkt ved navn Pocket Pc, men kun i "offline"-verdenen. Da Ken Belanger så sidste sommer ville udvide gesjæften til cyberspace, var domæneadressen Pocketpc.com allerede i brug - af Microsoft.
Ganske vist har Belangers produkt ikke det fjerneste med en pc at gøre. Det er en aldeles lavteknologisk spøg-og-skæmt-ting, som tager gas på teknologisektorens selvhøjtidelighed: En lille æske med en slags jeton i plastic og detaljeret instruktion i, hvordan man får succes med sine forretninger ved at slå plat og krone med jetonen.
At det er selveste Microsoft, der ejer domænet, giver ikke Ken Belanger søvnløse nætter. Han har nemlig besluttet sig for at møde mastodonten i hovedhøjde ved at indgive sit retskrav for en såkaldt small claims-domstol i San Francisco. Her kan man nemlig hverken lade sig repræsentere af guldrandede advokater eller bruge andre af de kostbare tricks, Microsoft i retssags-sammenhænge ynder at benytte sig af. Og selv om kendelser ved den ydmyge retsinstans ikke er præcedens-dannende, mener Belanger, at han kan bruge et eventuelt medhold til i sidste ende at få tilkendt Pocketpc-domænet ved en autoriseret ICANN-godkendt ankeinstans.
Det er anden gang, Microsofts PocketPc er genstand for juridiske forviklinger. Hånd-computeren skulle oprindeligt have heddet PalmPC, men det fik Palm Computer i 1998 sat en retslig stopper for.

På luksushotel til vandrerhjemspriser
New York: Det er sket før for andre, og nu skete det så også for det splinternye W Hotel på New Yorks Time Square, som slog dørene op 27. december: Overnatningerne blev ved en fejl sat til salg på nettet til en brøkdel af den reelle pris.
De værelser, der skulle koste 259 dollars pr. overnatning, kunne fra 27. december til 2. januar bookes for blot 25 dollars. Og det benyttede næsten 420 vordende hotelgæster sig af.
Efter først at have forsøgt at få folk til at betale den rigtige pris, vendte hotellets ledelse på en tallerken og besluttede at lade dem få den vare, de troede, de havde bestilt.
- Det er en gave til min kone. Hun har fødselsdag 1. april, forklarer en af de heldige, IT-underviseren Steve Leibowitz, til Wall Street Journal. Han har booket to overnatninger i slutningen af marts til parret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere