Unisys bliver nordisk

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. december 2001.


Billedtekst: - Det er et fornuftigt tidspunkt at forlade Unisys, jeg glæder mig meget til nogle større
udfordringer i erhvervslivet,
og gerne i IT-branchen. Jeg har allerede nogle aktiviteter i gang, siger administrerende direktør Hans Iakob Estrup, 41.
Han fratræder den 1. januar efter en succesrig omstilling af den tabsgivende IT-virksomhed Unisys Danmark A/S til en
ren IT-løsningsvirksomhed
med overskud og voksende
omsætning.
Foto: Torben Klint

Terrorangrebet den 11. september har nu ramt Unisys-koncernen med næsten 4.000 fyringer, sammenlægning af Norge, Sverige, Finland og Danmark til Èt nordisk selskab og med den danske Unisys-direktør Hans Iakob Estrup og 12 danske medarbejdere på jagt efter nyt job.

Den globale økonomiske nedtur forstærket med terrorangrebet på USA den 11. september har ramt Unisys-koncernen hårdt.
Det fik i oktober Unisys-koncernen til at fyre 3.000 medarbejdere verden over og sende 750 ansatte i USA på førtidspension efter godt en halvering af 3. kvartalsresultatet til 21 millioner dollar og et fald i omsætningen til 1,38 milliarder dollars. På trods af nedturen er Unisys dog gældfri, stadig lønsom og har leveret overskud i de sidste 15 kvartaler.
- Vi har været nødt til at reducere i Danmark med 12 medarbejdere, dels i salg og administration. Ansatte som den nye nordiske organisation gør overflødige på grund af sammenlægningen af Unisys i Norge, Sverige, Finland og Danmark til et fælles selskab. Selskavet får den svenske administrerende direktør Gunnar Hesse som ny nordisk Unisys-chef. Det gør ligeledes mit job overflødigt som dansk Country Manager. Jeg har derfor valgt at stoppe i Unisys pr. 1. januar 2002, siger administrerende direktør Hans Iakob Estrup, Unisys Danmark A/S.
Økonomidirektør Kurt Binder forlader også Unisys med fratrædelse i løbet af 2002.
Den internationale IT-virksomhed har i flere år lukket og frasolgt de såkaldte lavmarginale forretningsområder med lille indtjening på produktion af computere og hardware for at specialisere sig i de langt mere lønsomme IT-løsninger til luftfart, transport, finans og tele.
Lige præcis de forretningsområder, som gik i chok efter terrorangrebet den 11. september og stoppede for nye IT-investeringer fra blandt andre Unisys.
Dansk overskud
Unisys Danmark har også mærket et fald i omsætningen på omkring 20 procent i 2001. Men der er fortsat overskud i salget af IT-løsninger til dansk erhvervsliv (transport, finans, media, tele og det offentlige område) for de resterende 120 danske medarbejdere.
Hans Iakob Estrup blev ansat som administrerende direktør for Unisys Danmark i 1995, som indtil da havde kørt med underskud længe. Men i de sidste seks år har der været overskud med vækst i omsætningen fra 225 til 309 millioner i 1999.
Efter udskillelsen af hardware til en ren specialisering i IT-løsninger og e-business faldt omsætningen i år 2000 til 290 millioner kroner, men overskuddet voksede fra 6,1 til 8,4 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere