Jesper Scharff ny direktør i WM-data

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. december 2001.


Billedtest: Jesper Scharff bliver ny administrerende direktør i WM-data. Han vil fortsætte strategien med fokus på udvikling, løsninger og vækst.

Danskeren Jesper Scharff afløser svenskeren Ronny Roos
efter fem år i stolen som administrerende direktør for WM-data Danmark.

Den 1. januar tiltræder Jesper Scharff, 42 og cand. polit. jobbet som ny administrerende direktør i WM-data Danmark A/S, et datterselskab i den nordiske WM-data koncern med over 13 milliarder svenske kroner i omsætning (2000) og godt 7.000 ansatte.
Den nye danske chef for WM-data kommer fra stillingen som administrerende direktør i vækstfirmaet Cryptomathic A/S. Tidligere var han direktør for salg og service i to år hos Kommunedata og fra 1986 til 1998 hos IBM, de sidste tre år som nordisk salgsdirektør.
Jesper Scharff bliver chef for en af Danmarks største virksomheder med såkaldte IT-Services, totalleverancer af færdige IT-løsninger til store og mellemstore erhvervsvirksomheder. Efter en sanering af virksomheden med fokus på løsninger er der i dag 900 medarbejdere og en omsætning er på 1,2 milliarder kroner.
Stærk dansk chef
- Fra min tid hos IBM og Kommunedata kender jeg både WM-data som konkurrent og samarbejdspartner, og jeg har stor respekt for virksomheden og glæder mig til arbejdet, siger Jesper Scharff.
Han vil fortsætte strategien med fokus på udvikling, løsninger og vækst.
Målet er at vokse hurtigere end det samlede IT-marked, blandt andet gennem opkøb.
Da han fik tilbudt jobbet, betingede han sig dog, at det ikke var som en handlingslammet dansk chef i en topstyret matrix-koncern. Men det var ikke noget problem, forsikrede den svenske koncernchef Crister Stjernfelt og Ronny Roos i WM-data Danmark.
Det var netop planen, at de enkelte lande som Sverige, Norge, Finland og Danmark fremover skal drives som lokale IT-selskaber med lokale administrative direktører. En ny strategi som Crister Stjernfelt besluttede som det allerførste, da han tiltrådte som topchef i WM-data-koncernen i sommer. Foruden i Danmark har Crister Stjernfelt således allerede ansat nye administrerende direktører i Norge og Sverige.
- Det har været to hårde år med at ændre virksomheden fra hardware og produkter til salg af totale IT-løsninger. Næste skridt kommer nu med Jesper Scharff, som skal gøre WM-data til en dansk virksomhed, siger svenskeren Ronny Roos, 40.
Siden 1997 har Roos midlertidigt siddet som administrerende direktør for WM-data Danmark for at trimme opkøb og ændre virksomheden. Det er tilsyneladende lykkedes så godt, at han nu er forfremmet til et job på koncernniveau med ansvar for forretningsudvikling og strategiske opkøb.
- Det er ikke godt for mig eller firmaet at være svensker i en dansk virksomhed, når man har sin kone og to små børn boende i Malmø, siger Ronny Roos, som glæder sig til at flytte hjem efter næsten fem års pendling mellem Danmark og Sverige.

Boks: WM-data
WM-data, der har 1.270 ansatte, ligger nummer fem efter IBM, PBS, Kommunedata og CSC på Computerworld Top 100, Services-markedet.

Omsætning: 2.782 millioner kroner
Resultat før skat: 5,2 millioner kroner

Placering i Computerworld Top 100
Nr. 12 på største-listen
Nr. 109 på dygtigste-listen
Nr. 123 på hurtigst voksende-listen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere