Kort nyt

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. december 2001.


Pust stressen væk
Computerworld har skrevet lange temaer om emnet. IT-Brancheforeningen har rejst penge til et stort forskningsprojekt om det. Folk er bukket sammen under det. Hvad vi taler om? Stress, selvfølgelig. Men vi kunne alle sammen have sparet os, for stress skal da bare pustes væk gennem næsen. Ifølge James Dillard, som angiveligt er læge og forfatter af Alternative Medicine for Dummies, er løsningen at trække vejret. Prøv for eksempel denne øvelse, der findes på web-stedet nedenfor:
- Forstil dig en elefant bundet til en pæl i jorden. Når elefanten prøver at gå sin vej, trækkes den tilbage mod pælen. Med den øvelse kan du træne din opmærksomhedsmuskel(?) og klare hjernen. Snart vil du føle dig afslappet og rolig. Nu ved du, hvad din kollega laver, næste gang du ser hende sidde med lukkede øjne, hyperventilere gennem næsen og sige som en elefant.
(Læs den opsigtvækkende artikel på: http://content.
health.msn.com/content/article/1689.51747)
td

Derfor går det galt til julefrokosten
En af de aktiviteter, jordens befolkning dyrker næsthyppigst på nettet, er jobsøgning. Det har verdens velnok største jobdatabase Monster.com i hvert fald regnet sig frem til. Mere almindeligt kendt er det, at ordene sex og porno normalt er de mest benyttede søgeord på nettet. Måske er kombinationen af netbaseret jobsøgning og erotisk interesse ikke tilfældig? Kan man ligefrem forestille sig, at ordet job tænder folk i næsten samme grad som ordet sex. Hvis det er tilfældet kan det ikke undre, at det er på arbejdspladsen under firmajulefrokosten, folk vælger at skeje ud i kopirummene rundt omkring. På den anden side: Hvis det er sandt, tør man næsten ikke tænke på, hvorfor ordet jul for nylig overhalede sex som det mest populære søgeord. td

Utilfredshed i Odense
Ansatte i Odense Kommune nedlagde arbejdet i protest over, at kommunen skifter IT-leverandør, skriver Computerworld Online. KMD er røget ud til fordel for Columbus IT Partner, og det fik en gruppe medarbejdere til at lægge fyldepen og kugleramme fra sig i en tre timer lang aktion, der omfattede bogafdelingen under Odense Kommunes Job- og Bistandsafdeling. Ifølge Fyens Stiftstidende hænger arbejdsnedlæggelsen sammen med utilfredshed over, at kommunen har valgt at skifte IT-leverandør uden at spørge de ansatte først. Man kan kun gisne, om de ansatte også vil strejke, hvis kommunen en dag skulle finde på at skifte andre af sine leverandører ud. El-selskabet, for eksempel, eller teleselskabet, kantinedriften, rengøringen eller ligefrem drikkevandsdunk-firmaet. td




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere