Arbejde og loyalitet betaler sig ikke

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. december 2001.


Det kan godt være,
lønnen ser voldsom ud. Men i forhold til den tid, højtlønnede ledere bruger på jobbet, kan det ikke betale sig.

Det er ikke ansvar eller antal medarbejdere, der boner de store lønchecks ud til lederne. Det er tiden, de bruger på deres arbejde. Sammenholdes tid på jobbet med lønnen, er timelønnen faktisk ikke noget at skrive hjem om. Det viser tal fra Ledernes Hovedorganisations nyligt offentliggjorte lønstatistik.
Ledere, der arbejder mere end 60 timer om ugen, har reelt en lavere timeløn end en leder, som arbejder 50-55 timer om ugen. Forskellen ned til de ledere, der nøjes med en 37-
timers arbejdsuge er mindre end 3.000 kroner om måneden før skat. Når lønnen korrigeres for ledernes reelle ugentlige arbejdstid, så den svarer til de normale 37 timer, er der altså meget små forskelle i den korrigerede løn. Lederne i IT-branchen er formentlig mindre følsomme, for de har trods alt sikret sig den højeste lønstigning i år, nemlig 11,3 procent.
Ledernes Hovedorganisation har i alt 2.342 ledere ansat inden for IT/databehandling og telekommunikation.
Skift job ofte
Ledere skal ikke sidde mere end fire år i den samme stilling. Da er lønnen højest, og så er det på tide at finde et nyt lederjob, hvis lønnen ikke skal gro fast på det samme niveau.
- Løn og kompetence hænger sammen. Løn er markedsværdi. Det er logisk, at en leder, der har haft flere job, er mere fleksibel, fordi han kan flere ting og er åben for forandringer. Flere job giver større værdi, siger Svend Askær, formand for Ledernes Hovedorganisation, LH.
En leder med fire forskellige lederstillinger bag sig får over 10.000 kroner mere om måneden end en jævnaldrende leder, der har beholdt samme stilling, viser tallene. Ledere tjener typisk 32.500 kroner om måneden i deres første job, mens ledere med op til ti lederjob i bagagen tjener omkring 47.700 kr. om måneden, viser LH's lønstatistik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere