Tilbage til HTML

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. december 2001.


Søgemaskiner kan bringe en de mærkeligste steder hen. Nogen gange også de rigtige steder hen, men det hænder også, at der dukker ting op på listen af søgeresultater, der får en til at tage et sidespor. Og det skete også forleden. Tredje resultat fra neden så skægt ud, og fik derfor et klik.

Lidt efter, faktisk meget lidt efter stod siden på skærmen. Det gik så hurtigt, at den første reaktion var at checke efter, hvad der var gået galt. Men der var ikke noget galt. Internet-siden var fra 1995 og ikke ændret derefter. Hele siden var på under en kilobyte, og dens rene HTML røg derfor igennem den 2 megabit-forbindelse på nogle få millisekunder. Efter chok-oplevelsen med den rene HTML-side, har det været en skæg oplevelse at slå en streg på et stykke papir, hver eneste gang man har skullet vente på, at en web-side fik snøvlet sig færdig. Og endnu mere morsomt at se, hvor mange gange det var en ASP-baseret side, som der var gået slowmotion i. Ofte var det ikke engang ASP-programmering, der blev brugt til noget specielt genialt. Det var mange gange bare web-kransekage.

Øv til det, fordi der er absolut ikke noget galt i at have et nydeligt web-sted, men siderne kan altså laves ganske nydelige i tæt på almindelig HTML, og vores liv er for kort til ventetider. Tilsyneladende vejer design stadigvæk tungere end ydevne for et web-sted. Det er lektioner, som nyhedswebstederne forhåbentligt har lært, efter at man var nødt til at gå tilbage til HTML efter nyhedstormen den 11. september.

Ved den lejlighed blev det klart, at bredbånd nok er ved at brede sig, men at serverne ikke kunne følge med. Det tyder på, at de virksomheder, der køber web-design, ikke er gode nok til at skrive kravsspecifikationer og kræve dem både dokumenteret og overholdt! Naturligvis kan der skrives effektiv ASP-kode, men hvis tid pr. kodelinie er den eneste kvalitetskrav, går det galt. Inden nogen skriver under på en regning i kilokrone-klassen for et web-sted, bør man simpelthen have forlangt en belastningstest og set den køre. Og vil leverandøren ikke det, så insister på at få en HTML-version af web-stedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere