Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. december 2001.


Ro i salen

Oslo: Nu skal det også skal være slut med at få filmoplevelsen ødelagt af mobilsnakkende og SMS'ende sidemænd i norske biografer, skriver Nettavisen. Man skal i hvert fald ikke være tvunget til at betale for den ødelagte oplevelse, mener biografejerne i fem af de største norske byer. Oslo indførte for nogen tid siden mobilforbud i biografsalene, uden at det har haft den store effekt, og også i Bergen har man følt sig generet.
- Folk går ind i salen uden at slukke for mobiltelefonen. Når den så ringer, så bliver de ikke flove. Næh, de besvarer samtalen. Det er en ukultur som desværre er i tiltagende, siger markedschef i Bergen Kino Elisabeth Halvorsen til P4 Nyhetene.
Så nu har man som norsk biografgænger mulighed for at få pengene retur, hvis man får den tvivlsomme fornøjelse af at spilde et par timer i selskab med for mange lystige ringetoner, der ikke har med filmen at gøre.
I en biograf i Wales har man forsøgt at dæmme op for problemet ved at installere spionudstyr, der afslører synderne.

Britisk IT er lige til øllet
London: IT er andet end nedgang i disse tider. Det beviser nye tal fra Storbritannien, hvor IT-lønninger tog sig et hop opad i sidste kvartal, og bedst gik det londonerne, der med de i forvejen højeste lønninger oplevede en lønstigning på 3,5 procent i forhold til kvartalet før. Skotterne fik en større procentuel stigning, 5,4, men på basis af et lavere gennemsnit, skriver The Register. Sikkerhedsspecialister klarede sig bedst med en stigning på fem procent, mens analytikernes løn faldt. Web-specialisterne måtte i år nøjes med at ligge en anelse under gennemsnittet og langt under de sidste års tocifrede vækst.
Omsat til hverdagsengelsk og andre procenter betyder det, at en IT-arbejder i London skal arbejde seks minutter for at tjene til en pint, mens hans skotske kollega, hvor løn- og prisniveauet er et andet, kan tjene til en på bare fem minutter.

Billedtekst: Snapshot af den virtuelle popsild fra hendes såkaldt officielle websted www.teraiyuki.net.

Kødløst fra popstar-fabrikken
Tokyo: 17-årige Yuki Terai er sådan set som en hvilken som helst anden japansk teenagepige. Hun bor i en forstad til Tokyo, elsker jordbær og musik - og at fotografere. Hun er 166 cm høj og vil ikke afsløre sin vægt. Der er dog Èn væsentlig forskel: Hun eksisterer ikke i den virkelige verden.
Yuki Terai er i familie med en ny og særdeles populær og eftertragtet gruppe stjerner i Japan "CG Idols" - livagtige computer-genererede ungdoms-idoler. Hun har udgivet flere cd'er, inklusive en "greatest hits", adskillige musikvideoer, DVD'er og en fotosamling, men kan sagtens hyres til andet arbejde.
Det skete for nyligt, da Yuki Terai optrådte i en tv-reklame for tandpasta. Hvor hendes liv hidtil har udfoldet sig på internettet, så er hendes nylige tv-optræden nu ved at bane vejen for et gennembrud uden for skaren af web-surfende, hormonplagede pupertetsknægte med for meget fritid - til et helt nyt publikum af tv-kiggende, hormonplagede pupertetsknægte med for meget fritid, forlyder det fra IDG News Service i Tokyo.

Terror afliver forbud

New York City: Et 14 år gammelt forbud mod at medbringe dingenoter som personsøgere, mobiltelefoner og andet kommunikationsudstyr i New Yorks skoler, vil nu blive ophævet.
Efter 11. september betragter byens skolevæsen det som "urealistisk" at opretholde forbudet - eleverne skal have mulighed for at komme i kontakt med deres forældre i en katastrofesituation.
Ifølge avisen New York Post vil det dog, af hensyn til undervisningsfreden, fortsat være forbudt at have mobiltelefoner tændt i timerne.
Forbudet blev indført i 1988 for at forhindre eleverne i at bruge "bippere" til ulovlige aktiviteter, så som narkosalg.

Billedtekst: En brandmand iagttager ruinerne af World Trade Center to dage
efter de tragiske angreb på de berømte tårne.
Foto: Scanpix/Reuters




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Tech Lead til Java-backend udviklingsteam

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere