Tommelfingerregel for svartid på web dur ikke

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. december 2001.


Det er populært at sige, at det højst må tage otte sekunder at få adgang til et web-sted, men den regel giver ingen mening, viser en undersøgelse.

Mercury Interactive, der har specialiseret sig i teknisk overvågning og analyse af web-steder, er ved en omfattende undersøgelse af ydelsen på 1.600 internationale web-steder nået til en række overraskende konklusioner.
Undersøgelsen konkluderer blandt andet, at serverfejl var årsagen til fejl i 75 procent af tilfældene, mens netværk kun tegnede sig for en fjerdedel af fejlene.
De fire tekniske problemområder var typisk web-servere, applikationsservere, databaseservere og netværk, men også andre steder stødte Mercury Interactive på fejl.
- Der er ingen af problemtyperne, der skiller sig markant ud som mere hyppige end andre. Der er dog en anelse flere problemer med databaseserverne end med de andre servere, forklarer Andy Crosby, der er europæisk produktansvarlig hos Mercury Interactive.
Upraktisk regel
En af de mest udbredte opfattelser af nøglekravet til at web-steds funktionalitet er, at det højest må tage otte sekunder at åbne en hvilken som helst web-side - ellers falder de besøgende fra. Men den regel er for firkantet og derfor ikke praktisk at anvende, viser undersøgelsen.
- Man er nødt til at se nærmere på, hvilke funktioner, brugerne vil acceptere, tager mere eller mindre tid, understreger Andy Crosby.
Firmaets undersøgelse viste, at den gennemsnitlige tid for at hente en web-side var fire sekunder, mens det tog 12 sekunder at logge ind på et sikkert web-sted og ti sekunder at søge på oplysninger.
Andy Crosby påpeger, at undersøgelsen viser, at brugerne accepterer forskellige svartider for de forskellige opgaver. Derfor giver otte-sekunders reglen ikke mening.
Hurtige statiske sider
Undersøgelsen viser også, at svartiden er godt og vel dobbelt så hurtig for statiske HTML-web-sider som for dynamiske. Det tager i gennemsnit kun halvandet sekund at få en statisk side frem mod tre sekunder for en dynamisk side.
Det betyder, at der kan nås ganske betydelige hastighedsforbedringer ved at anvende statiske sider, hvor det er tilstrækkeligt.
Web-stedernes oppetid viste sig også at ligge langt under de mere end 99 procent, der normalt forventes. De testede amerikanske web-steder havde en oppetid på 96 procent, mens de web-steder der blev testet uden for USA lå helt nede på 92,5 procents oppetid. Og det kan koste web-stederne dyrebare kunder.
Test-farme
Mercury har til undersøgelsen ActiveWatch anvendt sin egen Topaz-software. Testene blev udført fra ni serverfarme verden over. Topaz gør det muligt at måle ydelsen på applikationsniveau set fra en web-brugers synsvinkel. Software kan anvendes til at simulere op til et par millioner samtidige virtuelle brugere.
Med testen afsløres præcist, hvor et givet problem befinder sig.
Andy Crosby hævder at Mercury Interactive let vil kunne tune web-steder, så deres ydelse forbedres med flere hundrede procent og tilføjer, at firmaet udlover gratis test, hvis man ikke kan fordoble et givet web-steds ydelse. Blot skal det på forhånd være fastlagt, hvad der menes med en fordobling af ydelsen.

Billedtekst: Andy Crosby, Mercury Interactive:
- 98 procent af de fejl, vores undersøgelser har afsløret har vist sig at være af afgørende betydning for webstedernes succes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere