Nu er Sonys Vaio-bærbare her endelig

Efter flere års tilløb kaster Sony nu sine Vaio-bærbare ud i de danske butikker. De første modeller er nogle rigtige muskelbundter med et tastatur, der kunne sidde på en Mac - se de nye computere her.

Sony har langt om længe gjort sine Vaio-bærbare klar til de danske butikker. Faktisk har Vaio været på vej til Danmark i ti år - i hvert fald på rygtebasis:

- Hvert eneste år i ti år har historien været, at nu kommer Vaio til Danmark. Men nu er den altså god nok, og det er en glædelig dag for os, forklarede Mikael Lynfort, administrerende direktør i Sony Danmark, under et pressemøde, hvor de nye computere blev præsenteret.

De to modeller er udstyret med masser af power, og det er meningen, at de skal ses som rene underholdningsmaskiner.

De har Blu-Ray brænderdrev, der både kan bruges til at afspille de nyeste HD-film og naturligvis til at brænde store mængder data på en gang.

Den største af de to nye Vaio-modeller har endda en skærm med fuld HD-opløsning på 1920 gange 1080 pixels. En HDMI-udgang sørger for, at computeren kan forbindes til fladskærmen i stuen og vise levende billeder for familien.

Computerne holder dampen oppe med solide grafikkort fra ATI, fire gigabyte ram og store harddiske på den rigtige side af 400 gigabyte. Skærmene er 16,4 tommer og af LCD.

Muskelmassen betyder dog noget for kampvægten, der er over tre kilo. Derfor er det ikke ligefrem computere, der skal gemme sig i skuldertasken den halve dag, mens du er på farten- med mindre du er gift med en kiropraktor.

Se yderligere specifikationer for den to modeller, VGN-FW21Z og VGN-FW21M, ude i faktaboksen til nederst til højre.

Kend den på knækket

Med Vaio-serien lægger Sony særlig vægt på design, og computerne skiller sig da også ud fra mængden på en række områder. Tænd/sluk-knappen sidder ude i højre side lige der i knækket, hvor skærm møder tastatur. Den sidder simpelthen i bøjningen, og knappen lyser grønt, når der er tændt, mens den pulser orange i standby-mode.

Tasterne ligner noget fra en Mac, så det er bestemt ikke utænkeligt, at nogen fra Sonys designafdeling har en forkærlighed for Apples produkter. På Vaio-modellerne er tasterne også fysisk adskilt, så de ikke står klinet op ad hinanden som på normale bærbar-tastaturer. Hver tast har desuden fået en lille hvælving nedad, der skulle gøre dem bedre i stand til at passe til hurtigt tastende fingerspidser. Med tastaturet skulle det ifølge Sony være lettere at undgå slåfejl.

Et magnesium-kabinet holder sammen på de to nye modeller i Vaio-serien, og det betyder, at computerne kan løftes i skærmen eller i det ene hjørne uden at gå i stykker.

Hvis du troede, at du kunne få en Vaio-bærbar til samme attraktive pris som de mange billige mininotes, der i øjeblikket dukker op alle vegne, så kan du godt tro om. Sony Vaio er klassens nye, men også klassens dyre dreng.

Sony Vaio VGN-FW21Z koster 11.999 kroner, mens lillebror med lidt svagere specifikationer koster 9.999 kroner. De er ude i butikkerne i slutningen af oktober.

Vi håber at kunne teste en Vaio-bærbar i løbet af efteråret.

Senere på året følge i øvrigt yderligere to nye Vaio-modeller, men Sony vil ikke afslørede mere om dem på nuværende tidspunkt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere