Artikel top billede

Nu er det slut med at købe Windows XP

Microsoft vinker farvel til en af firmaets største succeser, Windows XP.

Microsoft lukker i denne uge for salget af Windows XP, der er firmaets hidtil mest succesfulde operativsystem.

XP udkom den 31. december 2001 og har således knap ni års erfaring, men den tæller ikke på plussiden.

"XP's levetid har været lang, og systemet har været holdbart. Men efter 22. oktober kan man ikke længere købe produktet," siger Mortimer Liebman, der er divisionschef, med ansvaret for Microsofts Windows forretning over for forbrugere i Danmark.

Det er dog ikke med vemod i sjælen, at koden til XP skrottes.

"Der et tale om en gammel platform, som ikke længere lever op til det trusselsbillede, vi har i dag. Det er et operativsystem fra en anden tid, og derfor siger vi pænt farvel til XP og byder fremtidige systemer, med en helt anden sikkerhedsplatform, velkommen," siger han.

Microsoft vil således kun sælge Windows Vista og Windows 7.

Supporten og udviklingen af opdateringer til XP fortsætter dog frem til 2014.

Stadig mange brugere

Selv om XP er på vej ud på de evige kodemarker, er der stadig mange brugere, som anvender platformen fra Microsoft.

Ifølge Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM), der fører statistik over hvilke styresystemer, som danskerne anvender, ligger XP således helt i top.

Seneste opgørelse er fra august 2010, og her ligger XP på førstepladsen med en brugerandel på 39 procent. Herefter følger Windows Vista med 29 procent og Windows 7 med 21 procent.

"XP er stadig det største operativsystem, men det siger kun noget om udskiftningshastigheden på pc'er. En pc har en levetid på mellem tre og fire år, og derfor vil der være et helt naturligt efterslæb, og det vil tage noget tid, før alle får skiftet til Windows 7," siger Mortimer Liebman.

"Man kan ikke forvente, at folk skifter, bare fordi vi har lanceret et nyt operativsystem."

På applikationssiden begynder Microsoft også at se bort fra XP. Det seneste eksempel er Internet Explorer 9, der ikke kan afvikles på platformen. Men der kommer flere.

"Vi kommer til at se flere og flere produkter, der ikke kan bruges på XP. Det giver også mening at rykke videre, når vi nu ikke sælger platformen mere," siger han.

Læs her, hvordan du opgraderer fra XP til Windows 7.

Læs også:Se det bedste og det værste i Microsofts historie




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere