Advarsel: Google Chrome er ikke sikker

It-sikkerhedsfirma advarer nu mod Googles nye browser. Chrome er udstyret med en kritisk sårbarhed, der kan åbne computeren for hackere.

Det er kun kort tid siden, Google lancerede sin nye browser. Der var lovprisninger over Chromes hastighed og design, mens kritikere stod i kø for at give Google verbale tæsk for sin måde at lagre data om brugerne.

Kritikken har nu også rettet sig mod sikkerheden i Google Chrome. Ifølge it-sikkerhedsfirmaet CSIS er der nemlig alvorlige brister i browseren, og CSIS advarer firmaer mod at lade medarbejderne installere Chrome på deres arbejdscomputere.

Browseren har ifølge CSIS "spionlignende" funktionalitet, noget der minder om et rootkit, og den er desuden udstyret med en alvorlig fejl:

- Der er en kritisk sårbarhed i browseren, som gør det muligt, fra en fjendtlig webside, at køre kode på systemet uden brugerinteraktion og med samme rettigheder som den påloggede bruger, skriver CSIS på sin webside.

It-sikkerhedsfirmaet anbefaler, at virksomheder ikke installerer betaprodukter på deres maskiner. Samtidig fraråder CSIS brugen af Chrome browseren, indtil den findes i en mere stabil version.

Du kan læse mere om den kritiske sårbarhed i Google Chrome her.

Ifølge Computerworld har Google bekræftet sikkerhedsbristen og er klar med en opdatering til browseren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere