Artikel top billede

(Foto: Frederik Danvig)

Apple vil have udskudt milliardbetaling i patentsag

Apple vrider og drejer sig i sag om patentkrænkelse for flere milliarder kroner.

Læs også:

Motorola raser: Apple massekrænker vores patenter.

Computerworld News Service: Apple vrider og drejer sig og vil have udskudt tidspunktet for, hvornår en dom på over milliard kroner for patentkrænkelse gøres gældende.

Det sker med henvisning til, at en af sagsøgerens advokater angiveligt har påvirket juryen uretmæssigt i den afsluttende procedure til at tredoble erstatningsbeløbet.

I sidste uge blev Apple beordret af en amerikanske domstol at betale en til tre milliarder kroner i skadeserstatning til Mirror Worlds for krænkelse af adskillige patenter relateret til visning af information på mobile enheder og computerskærme.

Disse patenter relaterer ifølge retten til Apples iPhone, iPod, iPad og Mac OS X og inkluderer velkendte design af grænseflader som Apples CoverFlow - der er en grafisk grænseflade i 3D, som bruges i iTunes og iPhone - og virksomhedens software til backup, Time Machine.

Juryen i Tyler i Texas kendte i den to år gamle retssag, at Apple skal betale knap 1,13 milliarder kroner for hvert af tre krænkede patenter. Det stod dog ikke helt klart i juryens domsafsigelse, om dette beløb gælder patenterne samlet set eller for hvert patent.

3,39 milliarder kroner

Hvis det sidste er tilfældet, skylder Apple Mirror Worlds knap 3,39 milliarder kroner.

Stridens kerne er domsafsigelsens form: Søndag indgav Apple en hastebegæring om udsættelse af både kendelse og dom med henvisning til "verserende uenighed angående juryens form for domsafsigelse."

"Under proceduren viste Mirror Worlds' advokat juryen et 'prøveeksemplar' af en domsafsigelsesform med erstatningsbeløb per patent på henholdsvis 322, 336 og 320 millioner dollar - et samlet beløb på næsten en milliard dollar (knap 5,3 milliarder kroner, red.)", påpeger Apples begæring. Apples protest under domsforhandlingen over, hvad virksomheden kaldte "sagsøgers advokats fejlagtige antydning," blev tilsidesat af dommer Leonard Davis.

I hastebegæringen anklager Apple Mirror Worlds' advokater for at tilskynde juryen til denne tredobling af erstatningsbeløbet. "Dette gav juryen det indtryk, at disse beløb ville være kumulative," hævder Apple.

Apple anmoder om en domsforhandling på en enkelt dag, der skal afgøre sagen, og hvis det ikke kan lade sig gøre, så ellers retten til at indgive yderligere sagsresuméer til dommer Davis.

Det privatejede Mirror Worlds er stiftet af David Gelernter, der er en datalogiprofessor fra Yale University, og det er ham, der har fået tildelt de pågældende patenter. Han er også forfatter af bogen Mirror Worlds: or the Day Software Puts the Universe in a Shoebox fra 1992 og af bogen Drawing Life fra 1997.

Læs også:

Motorola raser: Apple massekrænker vores patenter.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere