Prøv fremtidens vilde fotoprogram

Microsoft er endelig klar med det revolutionerende Photosynth. Fotoprogrammet kæder billeder sammen på en meget avanceret måde, så det skaber en 3D-verden af dine flade fotos. Prøv det her.

Det er efterhånden et år siden, at vi omtalte Photosynth for første gang. Selv om Microsofts program ikke var færdigt, var der ingen tvivl om, at det ville skabe en mindre revolution.

Photosynth er nemlig så snedigt indrettet, at det kan samle tusindvis af fotos, af eksempelvis Rådhuspladsen, og selv skabe en 3D-model af området, til trods for at det er samlet af flade fotos.

Det vil sige, at du bagefter kan "gå" rundt i omgivelserne, og det minder lidt om Google Streetview. Og dog. For du har nemlig en unik mulighed for at zoome ind på detaljer og se bygninger eller andre objekter fra forskellige vinkler.

Sidste år viste Microsoft en imponerende 3D-model af Markuspladsen i Venedig. Den var stykket sammen af turistfotos taget med vidt forskellige kameraer og med varierende opløsninger. På den måde var det muligt at zoome ind og ud på spændende detaljer, og man kunne kigge op, ned og til siden, mens man bevægede sig rundt på pladsen.

Nu er softwaregiganten klar med den endelige udgave af Photosynth, og du har nu selv mulighed for at skabe en såkaldt "synth".

Det vil sige, at du kan gennemfotografere et område og uploade billederne. Herefter skaber Photosynth en 3D-model, og du kan efterfølgende suse rundt i området med din mus og klikke dig ind på detaljer. Motoren i programmet kaldes "seadragon", og den sørger for, at overgangen mellem billederne sker gnidningsløst og stort set uden ventetid. Det er imponerende taget i betragtning, at det er muligt at have flere tusinde billeder i et "synth", der kører direkte i browseren.

Det er gratis at prøve kræfter med programmet, og det er allerede nu muligt at se, hvad andre har skabt af spændende synths. Det kræver blot, du installer Photosynth viewer

Læs mere om Photosynth og prøv programmet her.

Her er en video, der forklarer, hvordan du kommer i gang:

Her er et eksempel på Photosync i aktion:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere