Artikel top billede

Next new Networks er en af de kanaler, som ifølge planen sender direkte på YouTube i dag.

I dag begynder YouTube at streame direkte tv

Direkte tv på verdens største videosite bliver mandag afprøvet med krydsede fingre hos Google, som dog halter langt efter live-konkurrenterne.

Googles videosite, YouTube, stikker i dag, mandag, en prøvende pote i den direkte videostreaming, som har været ventet i længere tid på sitet, der til december kan fejre sin femårs fødselsdag.

Google sender ikke direkte tv direkte på YouTube til alle normale brugere, men igennem sine indholds-partnere til deres brugere. Derfor er det yderst tvivlsomt, om dagens forsøg med direkte tv vil blive vist uden for USA på grund af tekniske og juridiske årsager.

Forsøget med live-video vil starte med YouTube-kanalerne fra Howcast, Rocketboom, Next New Networks og Young Hollywood, hvor seerne ifølge planen kan finde direkte udsendelser lige indtil tirsdag ved siden af de arkiverede klip.

Hvis det virker tilfredsstillende, så vil YouTube sparke gang i flere direkte udsendelser, skriver USA Today.

"Vi tænker på direkte som det næste kapitel i historien om online-video," siger YouTubes produktchef, Joshua Siegel, til USA Today.

Halter langt efter

Dagens forsøg med direkte tv er dog langt fra første gang, at Googles videosite sender direkte.

Tidligere har YouTube-seere kunnet følge koncerter med Alicia Keys og U2, cricketkampe og præsidenttaler og så sent som i sidste uge gik Google live i luften med en pressemeddelelse.

Alligevel er Google og YouTube flere internet-år efter konkurrenter som Ustream, Livestream, Justin.tv og Livevideo samt ikke mindst diverse peer-to-peer-piratkanaler, der har været på banen med direkte transmissioner i flere år og med stigende tilskuerskarer til følge.

Joshua Siegel forklarer, at YouTubes størrelse med 24 timers video uploadet hvert minut og to milliarder visninger dagligt gør det besværligt også at gabe over live-videoer.

"Vi bliver nødt til at tage at tage os god tid med den slags projekter," forklarer YouTube-chefen til USA Today.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere