Læs også: TDC afviser anklager om urent trav fra fagforening
TDC har netop gennemført en fyringsrunde, som omfatter 80 medarbejdere i selskabets installationsafdeling.
Det er her, at TDC's teknikere er ansat.
Fyringsrunden er dog i strid med arbejdsretten, lyder det nu fra Dansk Metals teleafdeling på Sjælland, Tele Øst, som organiserer teknikerne.
Tele Øst finder det problematisk, at TDC afskediger medarbejdere inden for et felt, hvor der ifølge Tele Øst i øjeblikket er en række hængepartier, som teleselskabet blandt andet har hentet ekstern arbejdskraft ind for at få løst.
"Der er kommet så mange arbejdsopgaver, så vi (TDC's egne teknikere, red.) ikke selv kan nå dem. Vi kan ikke forstå, at man fyrer folk, samtidig med at man tager entreprenører ind for at lave nogle af arbejdsopgaverne. Det må immervæk være billigere selv at lave det. Det er jo dyrt at fyre en tekniker," siger afdelingsformand Leif Hartmann fra Tele Øst.
Det er den ekstra arbejdskraft, der bliver hentet ind, som Leif Hartmann finder problematisk.
"Vi vil forfølge uberettigede afskedigelser, hvis der er nogen. Og vi mener, at der er uberettigede afskedigelser, når man sætter andre til at lave det arbejde, som de fyrede laver," siger han til Computerworld.
Desuden fremfører Tele Øst på sin hjemmeside, at der "for øjeblikket bliver udført massivt overarbejde" for at imødegå "ekstra ordinære lange leveringstider". Det betyder i den sidste ende "dårligere service" for kunderne, lyder det
Sjælland henter medarbejdere i Jylland og på Fyn
En del af arbejdsopgaverne er ifølge afdelingsformanden overladt til et eksternt firma, og samtidig har TDC på Sjælland hentet arbejdskraft ind fra selskabets afdelinger på Fyn og i Jylland, lyder det videre fra Leif Hartmann.
"Vi synes derfor, at det er underligt at fyre nogle af de folk, der faktisk laver det arbejde, samtidig med at man låner folk ind fra Fyn og Jylland til at gennemføre det arbejde," fortæller han.
TDC gennemførte fyringsrunden af teknikerne i går, men selve fyringsrunden var ingen overraskelse. Den blev allerede kendt i juni, og siden hen medførte den en række arbejdsnedlæggelser, som blandt andet medførte forsinkede leverancer af teleydelser.
Leif Hartmann fortæller, at han endnu ikke har et overblik over, hvor mange sager fagforeningen ønsker at forfølge.
"Vi skal først have sagerne, og de er jo blevet fyret her til morgen (i går, red.), så vi har endnu ikke overblikket," siger han.
Udover de 80 afskedigelser er der udsigt til yderligere 33 inden for installationsområdet senere på året.