Artikel top billede

Fagforening: TDC-fyringer er ulovlige

Den seneste fyringsrunde i TDC er ifølge teleteknikernes fagforening i strid med arbejdsretten.

Læs også: TDC afviser anklager om urent trav fra fagforening

TDC har netop gennemført en fyringsrunde, som omfatter 80 medarbejdere i selskabets installationsafdeling.

Det er her, at TDC's teknikere er ansat.

Fyringsrunden er dog i strid med arbejdsretten, lyder det nu fra Dansk Metals teleafdeling på Sjælland, Tele Øst, som organiserer teknikerne.

Tele Øst finder det problematisk, at TDC afskediger medarbejdere inden for et felt, hvor der ifølge Tele Øst i øjeblikket er en række hængepartier, som teleselskabet blandt andet har hentet ekstern arbejdskraft ind for at få løst.

"Der er kommet så mange arbejdsopgaver, så vi (TDC's egne teknikere, red.) ikke selv kan nå dem. Vi kan ikke forstå, at man fyrer folk, samtidig med at man tager entreprenører ind for at lave nogle af arbejdsopgaverne. Det må immervæk være billigere selv at lave det. Det er jo dyrt at fyre en tekniker," siger afdelingsformand Leif Hartmann fra Tele Øst.

Det er den ekstra arbejdskraft, der bliver hentet ind, som Leif Hartmann finder problematisk.

"Vi vil forfølge uberettigede afskedigelser, hvis der er nogen. Og vi mener, at der er uberettigede afskedigelser, når man sætter andre til at lave det arbejde, som de fyrede laver," siger han til Computerworld.

Desuden fremfører Tele Øst på sin hjemmeside, at der "for øjeblikket bliver udført massivt overarbejde" for at imødegå "ekstra ordinære lange leveringstider". Det betyder i den sidste ende "dårligere service" for kunderne, lyder det

Sjælland henter medarbejdere i Jylland og på Fyn

En del af arbejdsopgaverne er ifølge afdelingsformanden overladt til et eksternt firma, og samtidig har TDC på Sjælland hentet arbejdskraft ind fra selskabets afdelinger på Fyn og i Jylland, lyder det videre fra Leif Hartmann.

"Vi synes derfor, at det er underligt at fyre nogle af de folk, der faktisk laver det arbejde, samtidig med at man låner folk ind fra Fyn og Jylland til at gennemføre det arbejde," fortæller han.

TDC gennemførte fyringsrunden af teknikerne i går, men selve fyringsrunden var ingen overraskelse. Den blev allerede kendt i juni, og siden hen medførte den en række arbejdsnedlæggelser, som blandt andet medførte forsinkede leverancer af teleydelser.

Leif Hartmann fortæller, at han endnu ikke har et overblik over, hvor mange sager fagforeningen ønsker at forfølge.

"Vi skal først have sagerne, og de er jo blevet fyret her til morgen (i går, red.), så vi har endnu ikke overblikket," siger han.

Udover de 80 afskedigelser er der udsigt til yderligere 33 inden for installationsområdet senere på året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere