Artikel top billede

Derfor gik vi i udbud med KMD Opera

Mens 16 kommuner har vurderet, at de ikke behøvede at gå i udbud ved anskaffelsen af KMD Opera, så har andre kommuner fundet det mest rigtigt at gøre.

Imens 16 kommuner har købt KMD Opera-systemer til deres jobcentre uden om udbud, så har andre valgt at gå i udbud med deres anskaffelser af selvsamme system.

Det gælder blandt andet Roskilde Kommune.

"Vi gik i udbud dels for at konkurrenceudsætte ydelsen og dels fordi vi mente, at anskaffelsesværdien ville overskride EU's tærskelværdi for udbud," forklarer Digitaliseringschef Ole Bech fra Roskilde Kommune Computerworld.

Han oplyser, at kontrakten har en årlig værdi på godt 700.000 kroner, den er tidsubegrænset og der er seks måneders opsigelsesvarsel fra kommunens side.

"Forud for KMD Opera havde vi ikke eet enkelt system til opgaven, idet anskafffelsen jo fulgte i kølvandet på loven om etablering af jobcentre i landets kommuner, som i en vis udstrækning gav nye opgaver til kommunerne. Vi anvendte før KMD Aktiv til at løse nogle af opgaverne," forklarer digitaliseringschefen i en afgørelse om aktindsigt.

Andre kommuner har ellers indlemmet lovændringer i deres forklaringer på netop ikke at gå i udbud, men det var åbenbart ingen hindring for Roskilde Kommune.

KMD: Skarp konkurrence
Også i Frederikshavn Kommune blev KMD Opera valgt efter udbud.

I Frederikshavn Kommune affødte KMD's gaver til kommunens socialchef og kommunaldirektør dog uro fra en konkurrent, der satte spørgsmålstegn ved kommunens dispositioner.

Ikke desto mindre præsenterede KMD selv sejren efter udbud med Frederikshavn Kommune som topnyhed på sin hjemmeside.

"Vi sætter stor pris på at vinde EU udbuddet i Frederikshavn. Der er en skarp konkurrence på området, og vi viser med den her aftale, at vi evner at understøtte kommunernes krav om en helhedsorienteret løsning med fokus på integration," fortalte Kenneth Mikkelsen, enhedschef i Forretningsteam Arbejdsmarked i KMD dengang.

Parterne oplyste, at kontrakten på levering af KMD Opera er en tre årig aftale med mulighed for forlængelse på to år.

Kolding og Faaborg-Midtfyn

Også Kolding Kommune og Faaborg-Midtfyn har anskaffet sig KMD Opus - men har altså vurderet, at det skulle i udbud inden.

Kolding Kommune tog KMD Opera i brug i juni 2009. Og Faaborg-Midtfyn indgik efter udbud en 3-årig KMD Opus-kontrakt med option på tre gange et års forlængelse.

"Angående årsagen til udbud, vurderede kommunen, at kontraktsummen ville nå tærskelværdien for EU-udbud og at systemet derfor skulle i EU-udbud," skriver stabschef Finn Johansen fra kommunen til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere