Avatar billede erikjp Nybegynder
03. juni 2008 - 21:44

Find ikke perfekte dubletter i 2 kolonner

Jeg har lavet et excel ark, som gennem makroer sorterer og deler 2 sæt data op og matcher dem op over for hinanden ved hjælp af tal værdier.

Nu er det sådan at nogen gange er er der f.eks. 2 af det samme beløb i det ene sæt data men måske 3 af det samme beløb i det andet sæt data. Jeg ved at 2 af værdierne i begge datasæt matcher over til hinanden (der er så 1 linie der ikke har nogen modpost).
Jeg vil nu gerne have excel til ved hjælp af sammenligning tekst felt i begge datasæt at fortælle mig hvilke værdier der hører til hinanden. Det er dog ikke sikkert at tekstværdien er 100% ens selv om vi ved at der er 2 matchende datasæt. Det kunne se sådan ud:

Kol1      kol2    kol3 kol4
Hj55556gh  56      56  gh44432b
fh44432b  56      56  hj777777
hh777777  56

Jeg ved ikke om det kan læses som jeg tænker det. i hvert fald viser de først 2 kolonner det første datasæt hvor der er 3 linier med værdien 56. de sidste 2 kollonner viser datasæt 2 med kun 2 værdier med 56.
Selv om teksten ikke er 100% ens i begge datasæt, kan man godt se hvile data der matcher til hinanden. Hvordan får jeg VBA til at gøre det for mig så dem der er ens bliver markeret med en farve evt.?
Jeg har forsøgt med alt muligt, men kan kun få den til at markere 100% dubletter.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Kurser inden for grundlæggende programmering

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester