Krig i discountklassen: HP mod Asus

HP's billigbærbar kaldet 2133 skal tage kampen op med storsælgeren Eee PC fra Asus. Vi har overblikket over de to modeller klar - og en dårlig nyhed til dig. Se her hvorfor.

Billige computere er på mode. For selvom vi stadig venter på Asus' populære Eee PC, så har salget allerede kørt over nettet i lang tid.

Derfor kunne vi anmelde Asus Eee PC tilbage i december 2007, efter vi selv importerede den til Danmark. Seneste udmelding fra Asus er dog nu, at Eee rammer Danmark i juni.

Men flere producenter står i kø for at komme ind på det attraktive marked. Det gælder blandt andet for HP, som nu officielt har bekræftet, at HP’s 2133 er mere end et rygte.

I modsætning til Eee PC er HP's 2133 ikke lavet af gammel Celeron teknologi, men af en samlet platform fra Via.

Det ser dog ikke ud til at betyde det store for ydeevnen, for mens kvaliteten og specifikationerne får ros i flere anmeldelser på nettet, så er ydelsen på selv topmodellen ikke i top.


Notebookreview, som har foretaget en tilbundsgående test, skriver således, at 2133 er fin til de fleste opgaver, men at brugere af Photoshop eller andre tunge programmer nok bør undgå den.

Ikke så overraskende, for de fleste havde nok ikke ventet sig et multimediekraftværk på 1,3 kilo. Alligevel kan det undre, at HP ikke har satset på Intels netop lancerede Atom-processor i stedet for Vias mere ukendte processor. Du kan se et overblik over modellerne her hos HP i USA.

Ingen HP til Danmark

Hvis du er tændt på en af de mange 2133-modeller, så er der imidlertid dårligt nyt. I første omgang har HP valgt ikke at lancere 2133 i Danmark, men i stedet på udvalgte markeder som USA og England. HP's pressechef i Danmark, Henrik Kirkeskov, har over for PC World fortalt, at det handler om en afvejning af omkostningerne ved at lave en lokal udgave med danske tegn i forhold til, hvor mange enheder som HP kan sælge.

HP holder dog døren åben og understreger, at de holder øje med markedet. Men du skal nok ikke holde vejret imens.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere