Sæt browseren på pause og brug AIR

Adobe er nu klar med sin AIR-platform, der gør det muligt at skabe og bruge de samme programmer, uanset om du kører Windows, Linux eller Mac. Styresystemet er ikke længere vigtigt. Prøv AIR gratis her.

Nu har Adobe sendt sin AIR-teknologi ud af beta-fasen, og det er måske startskuddet til en mindre revolution i den måde, vi bruger computere på.

AIR står for Adobe Integrated Runtime, og det er baseret på de kendte programmeringssprog som HTML, Flash, Java og Ajax.

Det smarte er, at AIR kører uafhængigt af platform. Det vil sige, at et program, som eksempelvis Google Analytics Reporting Suite der kan ses ude til højre, virker både med Windows og Mac og på sigt også Linux.

Styresystemer er altså dermed ikke længere nogen barriere for udvikling af nye programmer.

Avancerede internetprogrammer som Google Analytics Reporting Suite kaldes også Rich Internet Applications eller mere mundret RIA, og de udmærker sig også ved ikke at være afhængige af en browser.

Du installerer ganske enkelt programmet på din computer, og en genvej på skrivebordet sætter fut i programmet, der så trækker data fra nettet. Nogle programmer, som eksempelvis det Wordpress-kompatible Bee, kan endda arbejde offline.

Det betyder, at du kan oprette indlæg i din blog, selv om du sidder strandet i en lufthavn uden internetforbindelse. Så snart du har forbindelse til nettet igen, går dine indlæg på.

Du kan downloade AIR gratis her.

Herefter kan du downloade programmer, som eksempelvis Google Analytics Reporting Suite, her.

Hvis du vil vide lidt mere om Adobe AIR så snyd ikke dig selv for vores interview med AIR-specialisten Mike Downey. Du finder det her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere