Dvd-brændere til fremtidens dvd’er

Uanset hvem der vinder krigen om at blive fremtidens dvd-format, er man på den sikre side med Plextors nye brændere. De håndterer både Blu-ray og HD DVD skiver.

Efterhånden ser det ud til, at Blu-ray løber med sejren
i kampen om at blive fremtidens dvd-format, men HD DVD er ikke dømt helt ude endnu.

Derfor kan det som forbruger stadig være lidt af en gambling at købe elektronik, der udelukkende understøtter det ene af de to formater. For om et par år kan det være, at der ikke længere udgives film i det ene format, lidt ligesom det var tilfældet med Betamax i løbet 1980’erne, der tabte kampen til VHS.

Heldigvis har nogle producenter været smarte nok til at lave produkter, som æder begge formater.

Både Samsung og LG har tidligere lanceret en dvd-afspiller til stuen, og nu er Plextor klar med en dvd-brænder til computeren, der også afspiller skiver, uanset om det er Blu-Ray eller HD DVD.

Læser fremtidens skiver

Brænderen hedder PX-B300SA, og den læser med seks gange hastighed, når det gælder Blu-Ray, mens HD DVD skiver kun læses med tre gange hastighed.

Det er ikke muligt at brænde skiver i de to formater. Brænderen virker kun med det gode, gamle dvd-format og brænder med op til 16 gange hastighed. Det understøtter en lang række forskellige dvd-skiver som 16x DVD+R/-R, 8x DVD+RW og 6x DVD-RW.

Dvd-brænderen leveres med programmerne Intervideo WinDVD8, Ulead DVD MovieFactory 5.5, Ulead Burn.Now 4.5.

PX-B300SA er ude i slutningen af februar, og prisen bliver omkring 2.500 kroner.

Brænder Blu-Ray skiver

Plextor er også klar med en Blu-ray brænder, der samtidig understøtter afspilning af HD DVD skiver. Den har fået modelnavnet PX-B920SA og brænding i Blu-Ray foregår ved fire gange hastighed. Ligesom PX-B300SA understøtter den en lang række forskellige dvd-skiver, og der følger samme software med. Blu-Ray brænderen er ude i slutningen af februar, og prisen er endnu ikke kendt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere