Til TechFest med Microsoft

Én gang om året invitererer Microsoft til TechFest i Vedbæk nord for København. Her præsenteres fremtiden inden for de programmer, som på sigt kan ændre dit job, din pc eller dit liv. Pcworld.dk var med til festen og har kigget nærmere på et par af de smarteste teknologier.

Torsdag afholdt Microsoft den anden årlige TechFest i Vedbæk nord for København.

Her inviterer Microsofts store udviklingscenter hvert år mere end 40 firmaer til at vise deres nye og smarte produkter - som selvfølgelig er baseret eller udviklet på software produceret af Microsoft.

Vi var med til TechFesten og tog en tur rundt blandt de mange deltagere, der blandt andet talte kendte navne som Spamfighter. Det var dog de lidt ukendte projekter, der imponerede mest.

Genskab nemt ulykker i 3D

Et af de mest iøjefaldende projekter kom således fra Lunds Universitet, som kunne præsentere CarSim. CarSim er et forskningsprojekt, hvor almindelig skrift nemt og automatisk kan oversættes til små 3D-tegnefilm.

Projektet, som i øjeblikket kun taler svensk, tager for eksempel en vidneberetning om et trafikuheld af den slags man kan læse om i avisen hver dag – og skaber på få øjeblikke en basal 3D-film. Lige nu er projektet begrænset til biluheld, men på sigt er målet at udvikle et sprog, som lader det illustrere beskrivelser af hændelser - eller på sigt til at illustrere historier.

Du skal dog ikke forvente 3D-billeder, som kan matche dit seneste 3D-spil, men snarere en symbolsk simulering hvor de vigtigste elementer er med.

Du kan læse mere om projektet her, hvor der også er mulighed for at downloade programmet eller prøve det online.

Softwaren afslører, hvad du virkelig føler

Det kan være svært nok at komme hjem og overbevise nogen om, at man virkelig kun har fået en enkelt øl, men det bliver ikke bedre af, at danske iMotions har udviklet et kamera og software, der kan afsløre, om du taler sandt, eller om du kan lide, hvad du ser på.

Konceptet er ikke ukendt, og der er i øjeblikket flere forsøg i gang med udstyr, der måler stressniveauet i mennesker, sådan at for eksempel trafikulykker kan undgås. Det sker ofte på en simpel måde ved, at et lille kamera ser om dit øjenlåg lukker sig, mens du kører – men iMotions tager skridtet videre.

For at afsløre hvad du tænker når du ser et billedet, behøver iMotions ikke at lægge dig i en skanner eller foretage lange interview. I stedet kigger iMotions på dit øje og holder øje med pupiller, blik og fokustid og ud fra det tolker softwaren på dine aktuelle følelser.

Målet er reklameindustrien, for vi ser hver dag mindst 3.000 forskellige mærker, men hvordan påvirker de dine følelser og i sidste ende dit indkøb? Bare tænk på hvordan du handler nede i Netto, når du er stresset. Du kan læse mere om ideen på www.imotionsglobal.com




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere