Microsofts vidunder som vi ikke må få

Den blev udråbt som en "iPod killer", men Microsofts Zune har ikke dræbt så meget andet end sit eget omdømme. Medieafspilleren kommer nu i version to, og heller ikke denne gang er der udsigt til, at vi får den at se foreløbig. Se her hvad vi går glip af.

I USA har Microsoft lanceret version to af sin medieafspiller, der går under navnet Zune. Den er udråbt til at konkurrere med iPod, men har ikke rigtigt slået igennem.

Det skyldes ikke mindst, at den første version indtil nu udelukkende har været til salg i USA. Som så mange gange før har vi europæere altså været tvunget til at vente, vente og vente på at få lov at lege med den nyeste elektroniske isenkram.

Det blev uudholdeligt, og derfor skaffede vi et eksemplar hjem via auktionssiden eBay af den første Zune-version, som du kan læse en anmeldelse af her. Den klarede sig i testen langtfra så godt, som vi havde håbet.

Nu er Microsoft så klar med Zune i version to, men heller ikke denne gang er der udsigt til, at vi kan få fingre i medieafspilleren med det samme.

For ifølge Sara Helweg-Larsen, der er kommunikationschef i Microsofts danske afdeling, er der ikke nogen plan for en dansk lancering i øjeblikket.

Mens vi kigger på fra sidelinjen, kan vi se amerikanerne muntre sig med medieafspilleren, som i forhold til iPod udmærker sig ved at have FM-radio, WiFi og derfor nem synkronisering med Windows. Desuden findes muligheden for trådløst at dele musik med venner, der også ejer en Zune.

I USA sælges tre forskellige modeller af Zune i version to: En 80 gigabyte fætter med 3,2 tommer skærm til en pris af 249 dollar, omkring 1.300 kroner, mens mindre versioner på fire og otte gigabyte koster henholdsvis 149 og 199 dollar, cirka 750 og 1.000 kroner.

I denne video kan du se lidt mere om Zune, der blandt andet kommer med laserindgraveringer.

(Video er blevet fjernet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere