Se hvor der bliver begået kriminalitet i København

Bor du i et område med meget kriminalitet? Websiden dognrapporten.dk kobler oplysninger fra Københavns Politis døgnrapport sammen med et kort, og så kan du se, hvor der bliver begået kriminalitet.

På websiden dognrapporten.dk kan du se, hvor der er blevet begået kriminalitet i København. For eksempel er røveri markeret med røde nåle og vold med sorte nåle.

Hvis man klikker på en nål, får man detaljer om det pågældende røveri, tyveri eller hvilken type kriminalitet det nu er. Websiden er skabt af Jens Lund Møller, der er studerende på IT-Universitetet.

- Det var en del af et undervisningsforløb, hvor jeg skulle finde et projekt, og det er inspireret af Chicagocrime.org, fortæller Jens Lund Møller om den amerikanske side, der viser, hvor der er begået kriminalitet i USA’s tredjestørste by.

Jens Lund Møller tjekker dagligt politiets døgnrapport, og det kan tage et kvarter for ham at opdatere dognrapporten.dk, når der er sket nye hændelser. Men hvis nu et tyveri eller røveri ikke kommer i døgnrapporten, kommer det heller ikke på websiden. Sammen med oplysninger fra døgnrapporten har han brugt findvej.dk og Google Maps til at skabe websiden.

I alt tog det cirka en uges tid i begyndelsen af sommeren at få siden på benene, og politiet har ikke stillet spørgsmål til det.

- Man kan se, hvor der er rart at bo og ikke så rart at bo, forklarer Jens Lund Møller om et af de formål, der er med siden.

Så hvis man er ved at købe bolig i København, kan man lige tjekke, om der har været røverier i området den seneste tid, på den måde kan siden måske blive et redskab for ejendomsmæglere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere