Stik af fra Bluetooth-hackere

Malware til mobiltelefoner er et stigende problem, men trods flere tilfælde bliver det næppe så slemt som for pc’er. Og hvis du støder på en Bluetooth-hacker, kan du bare løbe din vej.

Du sidder på en cafe med din nye smartphone, og Bluetooth-funktionen er slået til. Du får en besked på telefonen med et tilbud, du bogstaveligt talt ikke kan afslå.

En besked du ikke kan afvise. Uanset hvor mange gange du trykker på nej, forsvinder beskeden ikke, og det eneste, du kan gøre, er at acceptere den, og straks er din smartphone inficeret af en virus.

Så nemt kan du i dag løbe ind i malware, hvis du for eksempel har en mobiltelefon med Bluetooth.

I dette konkrete tilfælde skal man prøve at gå væk, så personen, der sender, kommer udenfor Bluetooth-afstand, og det dermed ikke lykkes at sende malwaren.

Mobilvirus værst i Asien

Smartphones er det produkt med den største vækstrate på det elektroniske marked, og det er da også rart at kunne modtage mail og tjekke nyt på nettet. Men det udgør også en risiko.

For mobiltelefoner, og smartphones i særdeleshed, bliver i stigende omfang mål for malware.

Den første mobilvirus blev registreret i 2004, og i dag er situationen med mobilvira den samme, som den var for pc’er i 1986. Men det ændrer sig løbende.

Det vurderer det finske sikkerhedsfirma F-Secure, som har registreret 363 forskellige typer malware til mobiler, men forventer mange flere. Til sammenligning har F-Secure registreret 300.000 til pc’er.

- Spredningsmekanismen er større med mobilvira end vira til pc’er, fordi en virus for eksempel kan spredes via Bluetooth og MMS, siger Mikko Hyppönen, der er chef for anti-virus forskningen i F-Secure.

I dag er malware i mobiltelefoner et større problem i Asien end i Europa. Og endnu mindre i Nordamerika.

- Jeg tror ikke, at det bliver lige så slemt som med virus i pc’er, fordi vi kan bruge erfaringen på det område, siger Mikko Hyppönen.

Den finske forsker anbefaler PC Worlds læsere, at man ikke har sin Bluetooth-forbindelse tændt hele tiden, at man ikke åbner MMS’er fra fremmede og ikke bytter hukommelseskort.

Følger man de råd, kan man måske slippe for at få inficeret sin mobiltelefon, så den ikke automatisk sender en sms hvert femte minut til en tjeneste, der koster 50 kroner, som nogle mobilbrugere har prøvet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere