Danskere designer fremtidens mediecentre

Det verdensomspændende mærke Linksys holder fast i de danske rødder i KiSS-produkterne og lancerer nu den trådløse KiSS 1600 HD afspiller. Samtidig bliver Danmark det ene af blot to udviklingscentre for Linksys.

Det er efterhånden et par år siden, at Linksys købte danske KiSS Technology, firmaet der står bag en serie af nyskabende dvd-afspillere og harddiskoptagere.

Siden da har KiSS navnet levet en lidt omskiftelig tilværelse, inden det landede som et navn på en produktserie i Linksys familien.

Med KiSS 1600 HD afspilleren står serien imidlertid over for en relancering. Thomas Sørensen, Linksys' danske salgsdirektør, forklarer den lange ventetid med, at Linksys nu selv laver softwaren til systemerne fra bunden. Det har taget tid at udvikle, men til gengæld skulle stabilitetsproblemerne, som kendetegnede de første Kiss-produkter være ude af verden.

Et ekstra plus er desuden, at med etableringen af sin egen platform skulle det, ifølge Linksys, være væsentligt hurtigere at forme og producere nye produkter.

Et af disse nye produkter er KiSS 1600 HD afspiller. Det med HD skal man dog lige tage med et gran salt, da 1600’eren ikke er udstyret med hverken Blu-ray eller HD-DVD drev.

Til gengæld kan du streame eventuelle HD-film via det indbyggedet trådløse netværk, hvilket Linksys under vores demonstration formåede at gøre på et almindeligt 802.11g-baseret netværk.

Fortsat ingen harddisk - men nu med iPod

Lige som DP-600, som PC World i sin tid anmeldte her, er KiSS 1600 i første omgang ikke udstyret med harddisk.

Men Thomas Sørensen, salgsdirektør for Linksys i Danmark, gør ikke nogen hemmelighed ud af, at der på et tidspunkt kommer en version med harddisk. Indtil da må man klare sig med de netværksdrev og NAS-enheder, som KISS 1600 understøtter.

Hvis du savner harddisken, så kan du eventuelt kombinere en KiSS 1600 med en USB-harddisk eller en iPod, som KiSS kan afspille musik og video fra. Det giver ikke mulighed for at optage, men det er i det mindste et skridt på vejen.

Dansk design til Linksys

Med købet af KiSS Technology i 2005 fik Linksys tilsyneladende smag for de danske udviklere, for Linksys kunne sammen med lanceringen af KiSS 1600 fortælle at det ene af Linksys to designcentre placeres i Hørsholm nord for København. Det andet designcenter placeres i USA.

Lederen af centeret er Eskild Hansen, som kan smykke sig med titlen Industrial Design Manager. Det industrielle er i den forbindelse vigtigt at holde fast i, for Eskild Hansen understreger, at design er andet end en flot facade.

- Tidligere var design noget vi i forstod æstetisk, altså om produktet var pænt. I dag forstår vi også, at det handler om mennesker. Derfor går vi nu også ind i folks hjem og ser, hvordan de bruger produkterne.

Målet for Linksys, forklarer Eskild Hansen, er at gøre op med at det såkaldte digitale hjem som noget, der låser dig fast med bestemte rammer eller med bestemte mærker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere