Minicomputer med ambitioner

Den ultramobile pc er hverken død eller begravet, mener HTC, som nu lancerer en kombineret telefon og minicomputer. Også andre producenter er på vej med lignende produkter.

Vi vidste godt at smartphone-producenten HTC, tidligere kendt fra mærker som iMATE og Qtek, havde kastet sig ud i større projekter end almindelige halvsmå smartphones.

Senest kunne PC World fortælle om den kommende mega-smartphone, kaldet HTC Advantage der med sin fem tommer skærm, otte gigabyte harddisk og 359 gram fylder godt i lommen.

Den synes vi var stor, men det var ikke nok for HTC, der nu har kastet sin kærlighed på de små ultramobile pc'ere, kaldet UMPC’ere.

HTC kalder deres UMPC for Shift og har udstyret den med en syv tommer skærm, 30 gigabyte harddisk, telefon med 3G/EDGE/GPRS-dataforbindelse samt Bluetooth og WiFi. Desuden har det et tastatur.

Hele værket drives af Windows Vista Business.

HTC Advantage blev i sin tid annonceret til omkring 7.800 kroner, så vi skal nok ikke forvente at HTC Shift bliver meget billigere. Lanceringen i Danmark sker efter al sandsynlighed først til efteråret, så der er rigelig tid til at spare op inden da.

Det ser imidlertid ud til, at Shift vil få konkurrence inde da. For også den tyske elektronikgigant Medion har luftet tanken om at lancere en UMPC på det danske marked, ligesom Samsung har annonceret en opdateret version af Q1, kaldet Q1 Ultra. Salget er dog fortsat sløvt, men måske kan de nye modeller hjælpe på det.

Savner du i øvrigt en oversigt over - og hjælp til - de mange Windows Mobile-baserede smartphones fra HTC så kan denne webeside måske hjælpe.

Selv om det er lykkedes HTC at holde Shift noget mere hemmelig end sine andre modeller, har SlashGear allerede en video parat. Du kan desuden finde en kort reklame her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere