Farvel til dvd’en om tre år

Hvis det står til folkene bag Blu-ray, kan vi vinke farvel til det gode, gamle dvd-format om tre år. PlayStation 3 skal for alvor få Blu-ray til at slå igennem.

På fredag kommer den længe ventede PlayStation 3 ud i butikkerne, og netop Sonys nye konsol skal være med til at udbrede, hvad der kan blive fremtidens dvd-format, Blu-ray.

Folkene bag formatet er ikke i tvivl om, at det står over for sit helt store gennembrud:

- Inden for tre år vil der kun være Blu-ray, udtalte en selvsikker Frank Simonis, formanden for den europæiske Blu-ray Disc Association, under it-messen CeBIT, ifølge Computerworld.com.

Ud over at vinke farvel til det gode, gamle dvd-format, vil Blu-ray Disc Association også gøre alt for at knuse HD DVD, der er et konkurrerende format, som ligeledes viser levende billeder i high definition.

Og efter de første high definition afspillere og optagere er kommet på gaden, har Blu-ray da også fået overtaget.

Det er især salget af PlayStation 3 med indbygget Blu-ray-drev, som er med til at presse HD DVD. Ifølge den danske version af Computerworld viser salgstallene for solgte dvd-film i high definition, at forbrugerne i USA foretrækker Blu-ray titler frem for HD DVD-film. Læs mere hos Computerworld.dk her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere