Midt i det digitale Big Bang

Det er grund til fest hos harddiskproducenterne, for ifølge analysevirksomheden IDC vokser verdens samlede datamængde fra 161 milliarder gigabytes i 2006 til gigantiske 988 milliarder gigabytes i 2010. Og meget af det er drevet af dit personlige forbrug.

For cirka 13,7 milliarder år siden eksploderede det, vi i dag kender som universet med en enorm kraft. Det vi populært kalder ’the Big Bang’.

Står det til analysevirksomheden IDC, så står vi i dag midt i en tilsvarende digital eksplosion. I en undersøgelse, foretaget af analysevirksomheden IDC og sponsoreret af EMC, påstås det nu at verdens digitale univers vokser fra 161 milliarder gigabytes i 2006 til gigantiske 988 milliarder gigabytes i 2010.

Det svarer til at verdens 6,5 mia. mennesker i 2006 hver især producerede cirka 24 gigabytes digital information eller i alt 161 milliarder gigabytes. I 2010 vil tallet være 150 gigabytes pr. person.

Almindelige brugere skaber væksten

IDC har samtidig analyseret kilderne til dataeksplosionen og fundet at væksten kommer fra almindelige brugere. Særligt billeder fra mere end en milliard digitalkameraer, kameratelefoner, hospitalsscannere og overvågningskameraer udgør en stor del af væksten, noget vi på PC World sagtens kan nikke genkendende til efter vi er begyndt at tage fotos i RAW-formatet.

Mens harddiskproducenterne sikkert allerede nu er ved at finde champagnen frem, så er bagsiden af medaljen at du i 2010 sandsynligvis ikke kan finde halvdelen af de dokumenter du gemte her i 2007.

På PC World er vi dog parat med en hjælpende hånd og vores aktuelle test af seks søgemaskiner til din desktop.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere